Byens nye storstue nærmer seg ferdigstillelse

Espeland-Hallen har for alvor tatt form. Nå kan man endelig begynne å glede seg til at hallen skal fylles med aktiviteter på nyåret.

ESPELAND-HALLEN

I oktober fikk EIKs businessnettverk omvisning i Espeland-Hallen. De ble virkelig imponert over det de fikk se. Hele distriktet kan virkelig se frem til at den nye storstuen står klar, med en topp moderne flerbrukshall, kampsportsenter og ikke minst innendørs fotballhall. Prosjektleder Terje Steinskog er strålende fornøyd med resultatet og prosjektet så langt.

– Prosjektet så langt har gått helt etter planen. Fremdriftsplanen har blitt fulgt, og vi har nådd den ene milepælen etter den andre, sier Steinskog.

Roser samarbeidet

Egerconsult har lang erfaring med å yte rådgivende ingeniørtjenester, arkitekttjenester og byggeteknisk bistand, men Espeland-Hallen er det største prosjektet de har vært involvert i hittil.

– Volumet er større enn det vi har vært borti tidligere. Derfor merker vi at det beveger en del kapasitet fra oss, men vi har bred kompetanse og vet hva som kreves, sier prosjektlederen.

Det er stort sett lokale aktører som har vært involvert i Espeland-hallen. Steinskog roser samarbeidet.

– Det er alltid lettere å samarbeide når du jobber med folk som du kjenner fra før. De fleste bedriftene som er bidrar til dette prosjektet, er bedrifter vi kjenner fra før, og det er selvsagt alltid en fordel, fortsetter han.

– Håndverkerne på byggeplassen kjenner hverandre godt, og derfor er kommunikasjonen mellom dem også bra, sier han.

Underlag av kvalitet

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når det har blitt bestemt hvilket materiale som skal velges i de forskjellige hallene. Både flerbrukshallen og i fotballhallen er det valgt et underlag av ypperste kvalitet.

– Både kunstgresset i fotballhallen og sportsgulvet i flerbrukshallen har den beste kvaliteten som er tilgjengelig på markedet. Det har vi kunnet gjøre fordi prosjektet har hatt en sunn og god økonomi, sier Steinskog.

– For oss er det viktig at resultatet blir så bra som mulig, og at fasilitetene blir satt pris på av dem som skal bruke hallen når den er ferdig, sier han.

«Jeg håper den nye hallen kan gi en skikkelig oppblomstring i flere andre idretter i forhold til medlemstall og oppslutning. Vi som klubb ønsker at Egersund skal ha et så aktivt og allsidig idrettsmiljø som mulig. Det tror vi Espeland-Hallen også vil bidra til» Kenneth Andersen

Varm fotballhall

Prosjektlederen trekker frem at det blant annet vil være varme i gulvet i fotballhallen.

– Det blir på ingen måte en iskald fotballhall, noe som man gjerne er vandt til andre steder. I tillegg er hallen ventilert, noe som ikke er vanlig. Dette blir en hall med høy komfort, sier han.

-Vi har lagt oss på et nivå som jeg føler vi og styret i prosjektet kan gå god for, og med god samvittighet, sier Steinskog.

Stolt EIK-leder

Daglig leder i EIK Fotball, Kenneth Andersen, kan knapt vente til den nye storstuen står klar.

– Jeg har jobbet med dette i seks år. Nå kan vi endelig begynne å se konturene av hvor stort og flott dette blir. Hallen blir slik vi har sett for oss fra dag én – derfor er det ekstra kjekt å se resultatet, sier EIK Fotballs daglige leder.

«Det er alltid lettere å samarbeide når du jobber med folk som du kjenner fra før. De fleste bedriftene som er bidrar til dette prosjektet, er bedrifter vi kjenner fra før, og det er selvsagt alltid en fordel» Terje Steinskog

Andersen er glad for at hallen også vil gi et løft til både skolene og ikke minst de andre idrettsmiljøene i Egersund.

– Jeg håper den nye hallen kan gi en skikkelig oppblomstring i flere andre idretter i forhold til medlemstall og oppslutning. Vi som klubb ønsker at Egersund skal ha et så aktivt og allsidig idrettsmiljø som mulig. Det tror vi Espeland-Hallen også vil bidra til, sier Andersen.

– Lagård ungdomsskole og Dalane Videregående vil få helt nye fasiliteter til å bruke til kroppsøving. Det er svært viktig med tanke på et folkehelseperspektiv.

Fotballhallen som EIK Fotball vil ha mest glede av, er 60 x 40 meter. Det betyr at det kan spilles sjuerfotball. Hallen får også en skillevegg, slik at man har muligheten for spille femmerfotball på to baner samtidig. I flerbrukshallen blir det for øvrig to skillevegger.

Share