Simen Haughom klar for EIK

Den talentfulle 18-åringen Simen Haughom er klar for spill i gult og svart etter flere imponerende sesonger for Tonstad.

NY SPILLER

EIK Fotball er svært fornøyd med at den offensive midtbanespilleren er klar for tigrene.

Haughom har de siste årene, tross sin unge alder, vært sentral på Tonstad sitt A-lag i 6. divisjon. I sommer var han på en gjestevisitt for EIK da han var med på juniorlaget som gikk helt til finalen i G-19-klassen. Nå blir nysigneringen en del av troppen til EIK 2, som skal spille i Norsk Tipping-ligaen, avdeling 3.

Talentfull

Sportslig leder i EIK Fotball, Håkon Lædre, er strålende fornøyd med at Simen Haughom nå er EIK-spiller.

– Vi har jobbet for at Simen skal bli EIK-spiller i over ett år. Det er en spennende spiller vi har fulgt over lang tid, og vi så særlig i Dana Cup hvor talentfull han er, sier Lædre.

«Vi har jobbet for at Simen skal bli EIK-spiller i over ett år. Det er en spennende spiller vi har fulgt over lang tid, og vi så særlig i Dana Cup hvor talentfull han er». Håkon Lædre

– Haughom har en enorm arbeidskapasitet og en ekstremt målfarlig spiller. Vi har stor tro på han kan hevde seg i 3. divisjon, selv om det noen hakk opp fra det nivået han har spilt på i år, fortsetter Lædre.

Gleder seg til å komme i gang

Førstkommende uke starter EIK 2 opp med sine første treninger, og Haughom gleder seg stort til å komme i gang.

– Det blir kjekt å komme i gang som EIK-spiller. Ambisjonen er å få spilletid i 3. divisjon neste år, sier Haughom.

I utgangspunktet er 18-åringen midtbanespiller, og fortrinnsvis som indreløper. Men for juniorlaget til EIK under Dana Cup, ble han brukt som spiss. Der spilte han også for A-laget til Tonstad i høst.

– Jeg trives godt på topp, og spiller gjerne flere kamper på topp, sier Haughom.

– Nå håper jeg at jeg får muligheten til å utvikle meg videre, og at jeg får matchet meg på et høyere nivå, fortsetter han.

«Nå håper jeg at jeg får muligheten til å utvikle meg videre, og at jeg får matchet meg på et høyere nivå». Simen Haughom

Tidligere målvakt

Haughom beskriver seg selv på følgende måte:

– Jeg er målfarlig, god med begge beina og har hurtighet som mine sterkeste sider, sier han.

For flere år siden var Simen Haughom keeper, og planen var å satse videre som målvakt. Men en skade i albuen gjorde at han måtte legge keeperhanskene på hylla for godt.

– Det var i 13-årsalderen at jeg måtte gi meg som keeper. Jeg fikk beskjed om at albuen aldri ville bli helt bra igjen, og siden jeg er så glad i fotball, var det eneste alternativet å fortsette som utespiller, forteller Haughom.

EIK Fotball ønsker Simen Haughom velkommen til klubben.

Share