Bjarnason ser frem til årets første treningskamp

Fredag er det klart for årets første treningskamp. Ólafur Örn Bjarnason gleder seg stort til å se mannskapet sitt igjen i aksjon.

SANDNES ULF – EIK FREDAG KLOKKEN 18.00

For tredje året på rad åpner EIK med å spille sin første treningskamp mot Sandnes Ulf. Laget er nå i ferd med å fullføre sin fjerde uke med fellestreninger, og derfor skal det nå bli godt å komme i gang med kampene igjen for de gule og svarte.

– Det er alltid litt spesielt med årets første kamp. Det er første gang på veldig lenge at spillerne skal spille elleve mot elleve. Det er noe vi ser veldig frem til, sier EIKs hovedtrener.

«Det er alltid litt spesielt med årets første kamp. Det er første gang på veldig lenge at spillerne skal spille elleve mot elleve. Det er noe vi ser veldig frem til». Ólafur Örn Bjarnason

Håper på god gjennomføring

Bjarnason håper allerede i den første kampen at han kan se tendenser til det laget har jobbet med de siste ukene.

– Jeg forventer selvsagt ikke at alt skal gli slik vi ønsker. Det er ikke mulig i den første kampen. Men jeg håper vi fremstår som et lag, og at vi viser gode tendenser, og at vi fremstår tydelige i vår spillestil. I tillegg er det viktig at vi får den fysiske påkjenningen det er ved å spille elleve mot elleve, forklarer islendingen.

– Det er naturlig at ting lugger litt både offensivt og defensivt, men vi håper på en god gjennomføring. Det er det viktigste, legger han til.

Rikelig med spilletid

EIK-treneren varsler at det vil bli rikelig med spilletid på alle spillerne som er med i troppen til kampen på Bogafjell mot Sandnes Ulf. Han antyder at alle som er spilleklare, vil få minimum én omgang, så fremt formen tillater det.

– Vi ønsker å se flest mulig i aksjon, og at flest mulig får komme i gang med kamptreningen, sier han.

Så langt i sesongoppkjøringen er det flere spillere som har slitt med skader, og som ikke har trent for fullt. Det betyr at laget reiser langt fra fulltallige til Sandnes fredag. Mads Nørby Madsen, Henning Romslo og Kenneth Grande er alle utilgjengelige og ikke med i troppen.

– Mest sannsynlig blir heller ikke Stein Johnny Myklebust med.  Mathias K. Perttamo ser imidlertid ut til å bli klar, sier han.

Gjensyn med gamleklubben

Tigrene har foran årets sesong forsterket med flere nye spille. Det meste tyder på at samtlige nysigneringer blir å se i aksjon i årets første treningskamp. Det betyr at de tidligere Sandnes Ulf-spillerne Jørgen Olsen og Roy Miljeteig får et gjensyn med Bengt Sæternes og gamleklubben sin.

Når fire uker med trening er gjennomført, er Ólafur Örn Bjarnason godt fornøyd med treningene så langt.

– Vi har jobbet mye med å få spillerne til å forstå hvordan vi tenker, og hvordan vi ønsker vi skal framstå. Det føler jeg vi har lyktes med. Kvaliteten på treningene har vært gode, men været har sørget for at vi har fått en del utfordringer, avslutter EIK-treneren.

EIK-troppen som reiser til Sandnes Ulf kan du sjekke ut her på www.eikfotball.no iløpet av torsdagen eller fredag formiddag.

«Vi har jobbet mye med å få spillerne til å forstå hvordan vi tenker, og hvordan vi ønsker vi skal framstå. Det føler jeg vi har lyktes med. Kvaliteten på treningene har vært gode, men været har sørget for at vi har fått en del utfordringer». Ólafur Örn Bjarnason

Nicolai Berg Larsen er klar for årets første treningskamp.

Share