EIK-tap i årets første treningskamp

EIK tapte 3-0 for Sandnes Ulf i den kalde vinterkvelden på Bogafjell fredag kveld.

TRENINGSKAMP: SANDNES ULF – EIK 3-0 (1-0)

Det ble en svært forsiktig åpning på årets første treningskamp hvor det var tydelig at begge lag var defensivt orienterte med forsvar som fokusområde. I starten fikke begge lag trille mye ball i de bakre rekker relativt upresset. Sandnes Ulf tok ledelsen da ti minutter var spilt på sin første sjanse i kampen. Et passivt EIK-forsvar kom ikke tett nok oppi Ulf-angrepet, og dermed fikk Ari Mohr Jonsson avsluttet relativt upresset inni 16-meteren hvor han avsluttet til høyre for keeper Nicolai Larsen Berg.

Etter scoringen fortsatte kamp i samme spor hvor begge lag fikk tid til å trille mye ball. EIK forsøkte noen ganger å slå opp på Bubacarr Sumareh, men forsøkene var akkurat upresise nok til at angriperen ikke fikk has på ballen.

Produserte sjanser

EIKs første store sjanse kom midtveis i omgangen. En lang ball ble slått opp høyresiden til Sumareh. Han la videre inn i feltet hvor han fant Kim Robert Nyborg på hodet, men forsøket gikk rett i klypene til keeper. Samme mann fikk til en ny god avslutning bare to minutter senere. Fra klosshold inne i 16-meteren fyrte Nyborg av etter en god langpasning. Bare en god redning hindret utligning for tigrene.

Mot slutten av omgangen var hjemmelaget farlig frempå ved to anledninger, mens EIK hadde en halvsjanse da Roy Miljeteig og Bubacarr Sumareh var involvert, men Ulf-forsvaret fikk blokkert forsøket. Dermed var stillingen ved sidebyttet 1-0 til Sandnes Ulf, som spilte i sorte drakter for anledningen.

Mange bytter

Begge lag gjorde en del bytter i pausen, og dermed måtte begge lagene bruke tid på å finne rytmen igjen.

Gjestene viste tidvis gode tendenser og flotte kombinasjoner innledningsvis i andre omgang, men det var Sandnes Ulf som økte ledelsen da snaue timen var spilt. De svartkledde ble tildelt straffespark, og den ble satt i mål av Kent Håvard Eriksen, selv om keeperinnbytter Daniel Hagen var etter ballen.

To baklengs i 2. omagang

Midtveis i omgangen løsnet Sandnes Ulf et skudd fra 20 meter, men forsøket ble greit avverget av keeper Hagen. EIK på sin side fikk ha mye ball, men slet på den siste tredjedelen med å komme til avslutninger. Snaue ti minutter før slutt forsøkte innbytter Aleksandar Corovic seg meg et markkryperskudd, men forsøket gikk i klypene til hjemmelagets målvakt. Minuttet senere økte Sandnes Ulf ledelsen på et hjørnespark da Axel Kryger raget høyest i feltet og stanget inn 3-0.

Mot slutten av oppgjøret åpnet det seg litt mer opp, og EIK kom til en god sjanse etter en corner som ble klarert ut, og deretter lagt inn igjen i feltet. Forsøket gikk imidlertid like til side for mål.

Flere scoringer ble det ikke i den kalde vinterkvelden på Bogafjell. Dermed endte det med et 3-0-tap i årets første treningskamp for de gule og svarte.

Foto: Rune Eikeland

KAMPFAKTA

Treningskamp på Bogafjell:

Sandnes Ulf – EIK 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 (10) Ari Mohr Jonsson, 2-0 (58) Kent Håvard Eriksen (str.), 3-0 (83) Axel Kryger

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg (Daniel Hagen fra 46) – Marcel Wawrzynkiewicz, Kristian Strande, Marius Andersen, Jørgen Olsen – Sverre L. Larsen (Espen S. Rasmussen fra 46), Chris Sleveland (Sander Remme fra 46), Roy Miljeteig (Aleksandar Corovic fra 46) – Kristoffer Rasmussen (Mathias K. Perttamo fra 46), Bubacarr Sumareh, Kim Robert Nyborg (Stian Sleveland fra 46).

Share