Bjarnason: – Fokus på å utvikle oss videre

Ólafur Örn Bjarnason håper laget hans tar nye steg i riktig retning når årets første kamp på Husabø skal spilles.

TRENINGSKAMP: EIK – MADLA, LØRDAG KLOKKEN 13.00

Lørdag er det klart for ny treningskamp når EIK tar i mot Madla på B&G-banen på Husabø. EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason varsler at det vil bli færre utskiftninger underveis mot Madla.

– I de to-tre første treningskampene vil de fleste få mye spilletid. Mot Madla og Staal legger vi opp til at spillerne får spille hver sin hele kamp så langt det lar seg gjøre. Det er viktig at de får en gjennomkjøring med 90 minutter, sier Ólafur Örn Bjarnason.

Samme tilnærming

Selv om det ble 3-0-tap i årets første treningskamp mot Sandnes Ulf, var det mye positivt å ta med seg fra oppgjøret på Bogafjell. EIK-treneren tar med seg mest positivt fra de første 45 minuttene.

– Mot Madla håper jeg at vi kan fortsette å gjøre mye av det samme som vi så tendenser til i første omgang mot Sandnes Ulf. Da fikk vi utført en del av det vi har terpet på så langt i sesongforberedelsene, sier Bjarnason.

– Sandnes Ulf hadde sine perioder, og vi hadde våre perioder. Hjemmelaget var mer effektive i vår boks, men vi hadde flere muligheter til å gjøre mål på, forteller han.

– Førsteforsvarsjobben synes vi håndterte bra. Pressarbeidet var også bra, men selvsagt er det også mye som må jobbes med, legger han til.

«Førsteforsvarsjobben synes vi håndterte bra. Pressarbeidet var også bra, men selvsagt er det også mye som må jobbes med». Ólafur Örn Bjarnason

Gode forhold

På lørdag er gjester Madla, som spiller i 3. divisjon. Dermed må tigrene finne seg i å være favoritter, ettersom de spiller på et nivå høyere enn Stavanger-laget.

– Tilnærmingen til kampen er den samme som mot Sandnes Ulf. Det er viktig at vi har fokus på å utvikle oss videre, og vi må ikke tenke på at vi skal være enn Madla,. Det var ikke planen vår at vi skulle bli spilt lave mot Sandnes Ulf i noen perioder, sier han.

Baneforholdene på Bogafjell forrige fredag var svært krevende med et hardt underlag grunnet mange kuldegrader. Lørdag er det meldt 3 plussgrader og oppholdsvær. Dermed er trolig værforholdene langt bedre enn hva tilfellet var i årets første treningskamp.

– Forhåpentligvis blir forholdene gode på lørdag. Da har vi bedre forutsetninger for å trene på det vi skal bli bedre for, sier islendingen.

Treningskampen på B&G-banen lørdag har avspark klokken 13.00. Det er gratis inngang.

Foto: Rune Eikeland

«Tilnærmingen til kampen er den samme som mot Sandnes Ulf. Det er viktig at vi har fokus på å utvikle oss videre, og vi må ikke tenke på at vi skal være enn Madla,. Det var ikke planen vår at vi skulle bli spilt lave mot Sandnes Ulf i noen perioder». Ólafur Örn Bjarnason

 

Share