EIK-damene har en stor og solid tropp foran 2018-sesongen

EIK-damen er godt i gang med oppkjøringen. I troppen har de hele 31 spiller å plukke av.

EIK-DAMENE

– Vi har vært over 30 stykker på treningene så langt i vinter. Det gjør at vi i år vil stille med ett 11-lag i 3. divisjon og et 11-lag i 4. divisjon, sier trener Sveinung Klippen.

Han mener nivået på treningene har vært høyt så langt. Det gjør han optimistisk med tanke på den kommende sesongen.

– Det er et veldig bra nivå på denne gjengen. Derfor tror jeg at vi skal bite godt fra oss når seriekampene starter, sier Klippen.

«Det er et veldig bra nivå på denne gjengen. Derfor tror jeg at vi skal bite godt fra oss når seriekampene starter» Sveinung Klippen

Stort og kompetent trenerteam

Trenerteamet til damelagene i år består av Renate Dyrnes, Sveinung Klippen, Ottar Folland, Kåre Andre Netland og Trond Aril Olsen.

– Fordelen med et så stort trenerapparat er at vi kan kjøre egne keepertreninger, samtidig som vi har opp til to-tre andre grupper i aksjon samtidig. Det er også viktig med tanke på hvor mange vi er, fortsetter han.

Så langt i år har det vært mye fokus på samhandling mellom spillerne.

– Vi har fokusert mye på å la spillet gå fort på trening. I tillegg er det viktig at vi får bevegelsene til å stemme, utdyper han.

«Fordelen med et så stort trenerapparat er at vi kan kjøre egne keepertreninger, samtidig som vi har opp til to-tre andre grupper i aksjon samtidig. Det er også viktig med tanke på hvor mange vi er». Sveinung Klippen

Fokus på kondisjon

I likhet med mange andre lag, har også været bydd på en del utfordringer.

– Det er ingen tvil om at været har tvunget oss til å finne andre løsninger i vinter.  Men nå ser vi fremover, og planen er at vi skal dele opp i grupper, slik at vi får terpet mer på det vi trenger å bli bedre på, forklarer Klippen.

Mye fokus på kondisjon, håper treneren også skal gi laget et fortrinn.

– Vi har kjørt en fast løpetrening hver uke. Det gjør at vi skal være godt rystet når det kommer til løpskraft den kommende sesongen, sier han.

Ung tropp

Trenerteamet disponerer en svært ung tropp foran årets sesong, men det tror han bare er positivt.

– Troppen er fremdeles ung, men vi har klart å beholde en god kjerne, og mange av dem har erfaring fra nivået, sier han og legger til:

– Nå gleder vi oss veldig til sesongstart.

«Troppen er fremdeles ung, men vi har klart å beholde en god kjerne, og mange av dem har erfaring fra nivået». Sveinung Klippen

 

 

Share