Det blir folkefest og lokaloppgjør i cupens 1. runde

Fredag ble det klart at det er duket for et etterlengtet lokaloppgjør i cupens 1. runde mellom Eiger og EIK. Kampen spilles i Hålå den 18. april.

1. RUNDE I NM

Fredag formiddag offentliggjorde Norges Fotballforbund oppsettet for 1. runde i årets Norges mesterskap. EIK skal måle krefter med Eiger i Hålå. De røde og blå kvalfiserte seg tidligere i uken til cupens første runde etter å ha vunnet 6-1 mot Mandalskameratene. Det er 14 år siden sist Eiger kvalifiserte seg til NMs 1. runde.

Folkefest

Sist EIK spilte mot Eiger, var tilbake i 2010 i 3. divisjon. Daglig leder i EIK Fotball, Kenneth Andersen, gleder seg stort til oppgjøret mot Eiger, og forventer samtidig at det blir en skikkelig folkefest når lagene møtes.

– Dette blir en folkefest, noe som er hele intensjonen med cupen. Vi gleder oss veldig, sier Kenneth Andersen.

«Dette blir en folkefest, noe som er hele intensjonen med cupen. Vi gleder oss veldig» Kenneth Andersen

Den daglige lederen er imidlertid tydelig på at de gule og svarte ikke vil få det enkelt mot laget som holder til i 4. divisjon.

– Det blir en tøff kamp. På papiret har EIK alt å tape. Derfor er slike kamper alltid skumle og i cup kan alt skje. Det gjør noe med tenningsnivået når et lag fra lavere divisjoner møter et som spiller høyere. Samtidig er det lenge siden Eiger og EIK har spilt mot hverandre, noe som gjør at byen har savnet et slikt oppgjør, uttaler Andersen.

– Eiger er et godt fotballag med mange talentfulle spillere. EIK vil ikke få noe gratis i en slik kamp, og det er viktig at laget er hundre prosent fokusert og skjerpet, dersom vi skal ha videre avansement.

«Eiger er et godt fotballag med mange talentfulle spillere. EIK vil ikke få noe gratis i en slik kamp, og det er viktig at laget er hundre prosent fokusert og skjerpet, dersom vi skal ha videre avansement. Kenneth Andersen

Uforglemmelige øyeblikk i fjor

Det er ventet at lokaloppgjøret mellom de to største klubbene i Eigersund vil trekke mange publikummere. Det tror også Andersen.

– Jeg forventer meg minst 1000 tilskuere på kampen. Det er mange år siden lagene har møttes til en offisiell kamp, og det er mange som ønsker å mobilisere da. Det håper jeg også EIK-supporterne gjør, oppfordrer Andersen.

EIK skapte uforglemmelige øyeblikk i fjor da laget slo ut Viking i cupens 2. runde, mens laget holdt FK Haugesund til ekstra omganger i den tredje runden.

– NM har naturligvis høy prioritet for oss, og vi håper å skape flere flotte cupminner også denne sesongen. Målet er å nå så langt som mulig, sier Andersen.

«Jeg forventer meg minst 1000 tilskuere på kampen. Det er mange år siden lagene har møttes til en offisiell kamp, og det er mange som ønsker å mobilisere da. Det håper jeg også EIK-supporterne gjør». Kenneth Andersen

– Det er som alltid stor interesse rundt første runde i NM. Vi prøver å lage gode oppgjør som skaper stort engasjement og interesse. Ellers er kriteriene at lag fra Eliteserien og OBOS skal spille borte og møter lag fra 3. og 4. divisjon og at lagene helst ikke har møttes i cupen de siste tre årene. Så har vi prøvd å unngå at lag som møtes i serien ikke skal møtes i cupen, og heller splittet disse slik at de møter lag fra andre kretser. Mange lag ønsker seg motstand fra Eliteserien, men det er kun 16 som kan få det og det er en vanskelig kabal. Vi håper oppgjørene som er satt opp vil sørge for cupfest over hele landet, sier seksjonsleder for kampadminstrasjon i NFF, Rune Pedersen.

Share