Nørby Madsen: – Skal komme tilbake sterkere enn noen gang

En lang opptreningsperiode er endelig over for Mads Nørby Madsen. I lørdagens treningskamp mot Vard Haugesund var spilleren omsider tilbake i kamp. Nå gleder han seg til å komme i gang med sesongen.

A-LAGET

Mads Nørby Madsen måtte i vinter operere grunnet problemer med lysken. Det har ført til at den danske forsvarsspilleren ikke har vært i aksjon for EIK i treningskampene før han kom inn som innbytter mot Vard Haugesund i generalprøven lørdag. Men opptreningsperioden har gått som planlagt, og nå melder dansken at han for alvor er klar til dyst igjen.

– Først og fremst er det en utrolig lettelse å kunne trene normalt og spille kamper, uten at jeg har smerter i lysken, sier Mads Nørby Madsen.

«Først og fremst er det en utrolig lettelse å kunne trene normalt og spille kamper, uten at jeg har smerter i lysken». Mads Nørby Madsen

Slitt siden i fjor

Skaden har han slitt med helt siden juli i fjor, noe som gjorde at han måtte spille med smerter gjennom hele høstsesongen. Operasjonen var vellykket, og siden har alt gått som planlagt.

– Jeg ble operert for sportsbrokk den 6. februar, og begynte å trene med laget rolig på treningsoppholdet i Spania, noe som gikk veldig bra, forteller Madsen.

– Nå er jeg tilbake i full trening, og mine første minutter på banen fikk jeg i lørdagens kamp mot Vard Haugesund, legger han til.

Vellykket opptreningsperiode

Madsen, som nå er inne i sin femte sesong i gult og svart, erkjenner at opptreningsperioden har vært hard, men at det tross alt har gått bra.

– Opptreningsperioden har gått helt som den skulle, men det har blitt mange timer på Puls. Det har selvsagt vært hardt psykisk for meg å være på sidelinjen over en så lang periode, hvor du bare har måttet se på at lagkameratene spiller fotball og har det kjekt, fortsetter han.

– Men denne perioden har også gitt meg en kjempemotivasjon. Jeg ønsker å komme tilbake sterkere enn noensinne før, slår Madsen fast.

«Men denne perioden har også gitt meg en kjempemotivasjon. Jeg ønsker å komme tilbake sterkere enn noensinne før». Mads Nørby Madsen

Soner karantene

23-åringen er imidlertid ikke disponibel i seriepremieren mot Vålerenga 2 kommende søndag. Han soner nemlig karantene for det røde kortet han pådro seg i fjorårets siste seriekamp.

– Dessverre får jeg ikke med meg serieåpningen, men jeg gleder meg stort til første kamp som bli cupen mot Eiger, avslutter Madsen.

Mads Nørby Madsen kom til EIK sommeren 2014 fra den danske klubben Ringkøbing IF.

Foto: Kjell Åvendal

 

Share