Pangåpning for EIK 2 i Norsk Tipping-ligaen

EIK-rekruttene fikk en drømmestart på sesongen lørdag da Pors Grenland ble slått 2-1 på Husabø. Thomas Hallan-Christensen og Vegard Eltervåg ordnet seieren for tigrene.

EIK 2 – PORS GRENLAND 2-1 (2-0)

Gjestene fra Telemark var foran kampen store favoritter mot nyopprykkede EIK 2. Men hjemmelaget fikk en drømmeåpning på kampen med scoring etter bare tre minutter. Thomas Hallan Christensen sørget for 1-0 etter godt EIK-spill. De gule og svarte fortsatte å kjøre på, og hadde flere gode muligheter den første halvtimen.

Stolpeskudd

Ved en anledning smalt det i stolpen etter et godt skudd fra distanse. Chris Sleveland styrte midtbane for EIK, mens Vegard Eltervåg ledet an i de bakre rekker. På topp gjorde Simen Haugom en svært god jobb der han ved flere anledninger skapte trøbbel for bortelagets forsvar.

Pors Grenland hadde også sine farligheter før pause, men EIK-forsvaret hadde tilsynelatende god kontroll på oppgjøret på B&G-banen på Husabø. Like før sidebyttet stanget Vegard Eltervåg inn 2-0 til vertene med et vakkert hodestøt da han forlenget et godt innlegg videre inn i mål.

Etter hvilen var kampbildet noenlunde det samme i starten, hvor et EIK-lag var flinke med ballen i beina, mens Pors brukte fysikken sin. Utover i omgangen koblet gjestene grepet om kampen, mens EIK-rekruttene var farlige på overganger. Men hver gang Pors Grenland forsøkte å avslutte, ble forsøkene avverget av et godt EIK-forsvar eller en opplagt Daniel Hagen i mål.

Spenning på tampen

Men full spenning mot slutten ble det likevel. Pors Grenland reduserte med et snaut kvarter igjen på klokken. Mange trodde EIK skulle øke ledelsen til 3-0 med vakkert angrepsspill da Alexander Svanes avsluttet fra skrått hold. Avslutningen ble avverget og i stedet slo Pors Grenland kontra. Flott overgangsspill endte med at ballen kom ut på venstresiden og fra cirka 16 meter curlet en Pors-spiller ballen i mål på vakkert vis.

Forsvarte seg heroisk

Mot slutten av oppgjøret presset bortelaget på for utligning, men EIK forsvarte seg heroisk. På tampen av oppgjøret fikk den ene Pors-spilleren se det røde kortet etter knuffing i feltet i forkant av et frispark. Det var omtrent det siste som skjedde i oppgjøret, og dommer Ola Kellerhals blåste av kampen etter sju tilleggsminutter.

Dermed kunne EIK 2 juble for seier og en perfekt åpning på sin nye tilværelse i 3. divisjon.

KAMPFAKTA

Seriekamp i Norsk Tipping-ligaen, avdeling 3:

EIK 2 – Pors Grenland 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 (3) Thomas Hallan-Christensen, 2-0 (43) Vegard Eltervåg, 2-1 (74)

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL

EIKs lag: Daniel Hagen – Stein Johnny Myklebust, Vegard Eltervåg, Jostein K. Salvesen – Chris Sleveland, Sander Remme, Sanel Bojadzic, Thomas Hallan-Christensen, Sander Haugstad – Stefan Ghilom, Simen Haugom

Benyttede innbyttere: Alexander B. Svanes, Ola Stangeland, Bjørn Sæternes Stapnes, Tomas Mulugheta, Ola Stangeland, Sondre Tollefsen

Share