Wawrzynkiewicz: – To lag som vil ha ballen

Marcel Wawrzynkiewicz er klar for seriepremieren mot gamleklubben. Forsvarsspilleren tror det blir et oppgjør mellom to lag med en ballbesittende spillestil.

VÅLERENGA 2 – EIK SØNDAG KLOKKEN 18.00

Lørdag er det duket for serieåpning når EIK tar turen til Oslo og Vålerengas nye storstue Intility Arena for å møte rekruttlaget til hovedstadslaget. Tigrene var ikke i samme avdeling i fjor, men året før, i 2016, var lagene i samme avdeling i PostNord-ligaen.

– Jeg forventer en god fotballkamp hvor begge lagene trives best om de selv har ballen i laget, sier Marcel Wawrzynkiewicz.

Må være klare fra start

Forsvarsspilleren, som kom til EIK sommeren 2015 fra polske GKS Tychy, poengterer viktigheten av at laget er opplagte og hundre prosent klare fra første spark på ballen.

«Det blir veldig viktig at vi er aggressive og ikke gir dem muligheten til å få et overtak i kampen. Da kan vi ha gode muligheter». Marcel Wawrzynkiewicz

– Det blir veldig viktig at vi er aggressive og ikke gir dem muligheten til å få et overtak i kampen. Da kan vi ha gode muligheter.

Det er stor usikkerhet knyttet til hvilke spillere Vålerenga 2 vil ha med seg på kampen, men trolig blir det et ungt mannskap.

– Jeg vil anta at de kommer med en del juniorspillere, og det betyr at vi bør ha en fysisk fordel, mener han.

Møter gamleklubben

For 24-åringen blir det litt ekstra spesielt med kamp mot Vålerenga, som er den første norske klubben Wawrzynkiewicz spilte for. Han har to perioder bak seg i Oslo-laget, hvor han også fikk spille i Eliteserien.

– Jeg gleder meg til å spille i Oslo igjen, og det er alltid litt spesielt å møte en klubb du tidligere har spilt for. Men det er veldig mye som har forandret seg siden jeg spilte for klubben. Det er omtrent ingen av de samme spillerne igjen, og nå spiller de på en splitter ny og flott stadion, som jeg gleder meg til å spille på, sier Wawrzynkiewicz.

Søndagens seriepremiere på Intility Arena har avspark klokken 18.00.

«Jeg gleder meg til å spille i Oslo igjen, og det er alltid litt spesielt å møte en klubb du tidligere har spilt for. Men det er veldig mye som har forandret seg siden jeg spilte for klubben». Marcel Wawrzynkiewicz

Share