Surt tap i serieåpningen mot Vålerenga 2

Straffebom på overtid og flere spolerte sjanser gjorde at EIK må reise tomhendte hjem fra Oslo etter å ha tapt 1-0 for Vålerenga-rekruttene søndag kveld.

VÅLERENGA 2 – EIK 1-0 (1-0)

Det ble en skuffende åpning på PostNord-ligaen for EIKs vedkommende. Søndag kveld tapte de gule og svarte 1-0 for Vålerenga 2 på Intility Arena.

Gjestene åpnet klart best og hadde de største sjanse innledningsvis. En opplagt Mathias K. Perttamo skapte den første store sjansen da han headet ballen i tverrliggeren etter et bra innlegg fra Bubacarr Sumareh. Vålerengas gode sisteskanse sørget imidlertid for hjørnespark. Også da var Perttamo farlig frempå med en flikk som keeper fikk reddet. Noen minutter senere gjorde Henning Romslo et godt forarbeid før Perttamo ble forstyrret nok til at han ikke fikk til noen god avslutning.

God Miljeteig

Roy Miljeteig hadde en god dag på jobben, og skapte trøbbel for hjemmelaget ved flere anledninger. Han var også nære på å score på et frispark fra 20 meter, men forsøket snek seg like utenfor.

Mot spillets gang var det hjemmelaget som tok ledelsen etter snaue halvtimen. EIK-forsvaret klarte ikke å håndtere raske Vålerenga-spillere. Grødem gjord et godt forarbeid før Ibrahim vendte opp og klinket ballen ned i hjørnet, uttakbart for EIKs sisteskanse, Nicolai Larsen Berg. Ledermålet tok luven av EIK det siste kvarteret før pause. Gjestene fikk det ikke til å stemme, og ved sidebyttet var stillingen 1-0.

Klarte ikke å dominere

I andre omgang slet EIK med å tilrive seg noe klart initiativ i starten av kampen, og i det første kvarteret, klarte ikke laget å skape noen store målsjanser.  67 minutter ut i kampen satte Bubacarr Sumareh opp turboen på venstrekanten. Han parkerte VIF-forsvareren, men sjansen ble spolert da han forsøkte å utfordre inne i 16-meteren.

Mot slutten av omgangen presset EIK på for utligning, og både Miljeteig og Stian Sleveland hadde store sjanser til å score. Hele fire minutter på overtid ble EIK tildelt straffespark da Ekeland gikk bakken etter duell med Vålerengas keeper. Dommeren var sikker i sin sak og pekte på ellevemetersmerket. Bubacarr Sumareh skjøt nede til høyre, keeper valgte riktig vei og reddet sikkert. Det var det siste som skjedde i oppgjøret, og dermed endte det med 1-0-tap i serieåpningen for Vålerenga 2.

 

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2:

Vålerenga 2 – EIK 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 (30) Abdisalam Ibrahim

Dommer: Adrian Bjørkhaug Gjendemsjø, Tertnes Fotball

Gult kort: Sverre L. Larsen, Roy Miljeteig

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Jørgen Olsen, Marcel Wawrzynkiewicz, Kristian Strande, Stian Sleveland – Henning Romslo, Sverre L. Larsen (Sanel Bjoadzic fra 75), Kenneth Grande (Aleksandar Corovic fra 61) – Bubacarr Sumareh, Mathias K. Perttamo (Roger Ekeland fra 61), Roy Miljeteig

Share