Bjarnason om cupkampen: – Vi må være skjerpet

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason forventer seg et tøft og intenst lokaloppgjør hvor Eiger vil gjøre alt for å stoppe videre cupavansement for tigrene.

NM: EIGER – EIK ONSDAG KLOKKEN 18.00

Onsdag starter veien til Ullevaal når det er duket for 1. runde i cupen. EIK reiser den korte veien til Eigerøy og Hålå for å møte naboen. Lagene har ikke møttes siden 2010 til offisiell kamp. Da spilte begge i 3. divisjon. EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason er tydelig på at laget hans ikke vil få noe gratis i onsdagens cupkamp.

– Vi forbereder oss til oppgjøret på samme måte som om det hadde vært en seriekamp. Det er viktig at vi gjør gode forberedelser og er konsentrerte og skjerpet når kampen starter onsdag, sier EIKs islandske trener.

Rollene snudd fra i fjor

I fjor var Ólafur Örn Bjarnason med på å slå ut Viking fra cupen i 2. runde. Onsdag er rollene snudd i en kamp hvor EIK må finne seg i å være store favoritter.

– Avstanden mellom EIK og Eiger er like stor som mellom EIK og Viking. Derfor er dette en kamp vi på ingen måte kan ta «lett på». Vi må være hundre prosent skjerpet, og prestasjonene må være gode om vi skal gå videre, sier treneren.

«Avstanden mellom EIK og Eiger er like stor som mellom EIK og Viking. Derfor er dette en kamp vi på ingen måte kan ta «lett på». Vi må være hundre prosent skjerpet, og prestasjonene må være gode om vi skal gå videre». Ólafur Örn Bjarnason

– Skal vi vinne, må vi spille vårt spill og kjempe godt. Vi må også være forberedte på at det kan bli en tålmodighetsprøve eller andre type scenarioer, sier han.

Blir tøft

Han forventer at Eiger virkelig vil gi laget hans kamp.

– Det må jobbes hardt for et avansement, og det er det viktig at spillerne skjønner, sier Ólafur Örn Bjarnason.

«Det må jobbes hardt for et avansement, og det er det viktig at spillerne skjønner». Ólafur Örn Bjarnason

Disse dagene har EIK et tett kampprogram. Laget har bare hvilt to dager før onsdagens kamp, og søndagen er det ny seriekamp når Bryne kommer på besøk.

– Cupen skal være kjekt og et krydder i kampprogrammet nå på våren og sommeren. Derfor ønsker vi å nå så langt som mulig, sier Bjarnason.

Flere spillere tilbake

Til onsdagens cupkamp har EIK-treneren tre ekstra spillere disponible for troppen. Mads Nørby Madsen har sonet ferdig karantenen, mens Kim Robert Nyborg og Chris Sleveland er tilbake fra sykdom.

– Det er viktig at vi har tre ekstra alternativer i kamptroppen. Det gjør som er robuste, sier han.

Oppsummerer Vålerenga 2-tapet

Søndag ble det tap i seriepremieren for Vålerenga 2 da laget tapte 1-0 og bommet blant annet straffespark på overtid. EIK-treneren ønsker ikke å dvele for mye med kampen, men har analysert feilene og hva som kan forbedres.

«Vi så det ganske tidlig i oppgjøret at vi ikke helt klarte å lykkes med kampplanen. Vi møtte et veldig godt lag som gjorde det vanskelig for oss. Avstanden mellom lagdelene ble for store, og vi ble ofte løpende i mellom». Ólafur Örn Bjarnason

– Vi så det ganske tidlig i oppgjøret at vi ikke helt klarte å lykkes med kampplanen. Vi møtte et veldig godt lag som gjorde det vanskelig for oss. Avstanden mellom lagdelene ble for store, og vi ble ofte løpende i mellom, sier Ólafur Örn Bjarnason.

– Totalt skapte vi seks-syv store målsjanser mot Vålerenga 2, så vi kunne definitivt fått med oss både ett og tre poeng fra kampen, men vi var ikke effektive nok. Innsatsen og viljen til spillerne var det ingenting å si på, fortsetter EIK-treneren.

Må nullstille

Bjarnason var naturlig nok skuffet over at det ikke ble med noen poeng hjem til Egersund.

– Vi spilte ikke noen god kamp, men vi hadde sjanser nok til å få med oss poeng, og derfor ble det et skuffende resultat, sier han.

– Nå handler det om å nullstille oss raskest mulig. Det må man gjøre uansett om det blir seier eller tap, avslutter isledningen.

Les også: Viktig informasjon om cupkampen Eiger – EIK

«Nå handler det om å nullstille oss raskest mulig. Det må man gjøre uansett om det blir seier eller tap». Ólafur Örn Bjarnason

Share