EIK videre til 2. runde etter 1-0-seier: – En typisk cupkamp

EIK-trener Ólafur Örn Bjarnason var fornøyd med avansement og seier over Eiger, men spillemessig mener han tigrene hadde mye å gå på i cupens 1. runde.

NM: EIGER – EIK 0-1 (0-1)

EIK tok seg videre til 2. runde i cupen onsdag kveld da Kim Robert Nyborg scoret kampens eneste mål midtveis i første omgang. De gule og svarte kontrollerte store deler av cupoppgjøret, og hadde flere store muligheter til å trygge ledelsen, men maktet aldri å sette ballen i mål mer enn én gang.

– Det ble en skikkelig cupkamp. Vi var ikke på vårt beste, og slet med presisjonen, tempo og valgene vi gjorde.

«Det ble en skikkelig cupkamp. Vi var ikke på vårt beste, og slet med presisjonen, tempo og valgene vi gjorde». Ólafur Örn Bjarnason

Prestasjonene varierte

Slik oppsummerer Ólafur Örn Bjarnason 1-0-seieren over naboklubben Eiger.

– Vi møtte et godt fotballag som forsøkte å spille fotball. De presset oss høyt i banen, og det håndterte vi ikke alltid like bra, mener islendingen.

Likevel var Bjarnason fornøyd med at laget hans nå er videre til 2. runde i cupen, uten at det tappet laget for nevneverdig med krefter.

– Vi gjorde det som det handler om – å ta oss videre. Men selvsagt skulle jeg ønske at selve prestasjonen var av en bedre karakter. Vi hadde håpet at seieren kunne vært mer komfortabel, men i cupen blir ofte slik, og særlig når det er et lokaloppgjør, sier Bjarnason.

«Vi gjorde det som det handler om – å ta oss videre. Men selvsagt skulle jeg ønske at selve prestasjonen var av en bedre karakter. Vi hadde håpet at seieren kunne vært mer komfortabel, men i cupen blir ofte slik, og særlig når det er et lokaloppgjør». Ólafur Örn Bjarnason

Må nullstille oss

Bubacarr Sumareh måtte ut med skade etter bare noen minutter på banen som innbytter. Ifølge EIK-treneren skal ikke skaden være alvorlig.

– Han fikk en smell i ankelen. Trolig er det ikke snakk om en alvorlig skade, sier han.

Allerede søndag er det nytt lokaloppgjør når EIK tar i mot Bryne til seriekamp i PostNord-ligaen.

– Nå handler det om å restituere godt og i tillegg nullstille oss foran en viktig seriekamp mot Bryne, uttaler Bjarnason.

Det var EIK som kom best i gang i Hålå. Gjestene spilte Eiger lave, og hadde til tider nok med å forsvare seg. Likevel var det ikke noen store sjanser de gule og svarte kom til. Den første sjansen var det Mathias K. Perttamo som noterte seg for da han headet videre et godt hjørnespark, men forsøket gikk like utenfor.

Perlemål av Nyborg

Da 18 minutter av cupkampen var spilt, vartet Kim Robert Nyborg opp med et praktmål fra om lag 20 meter. Med flere Eiger-spillere rundt seg løsnet han et vakkert skudd som gikk til venstre for Eigers sisteskanse. Utover i omgangen kom hjemmelaget mer med, og var ved noen anledninger farlig frempå, særlig da EIK slurvet med presisjonen i de bakre rekker.

Eiger gjorde en god figur

Etter sidebyttet startet de røde og blå klart best. Laget kom til flere halvsjanser. De gule og svarte fikk imidlertid justert seg, og tok utover i omgangen mer og mer kontroll på oppgjøret. Men Eiger kjempet godt, noe som gjorde at EIK virkelig måtte kjempe for seieren. Mot slutten av kampen kastet Eiger flere mann fremover. Det åpnet opp for store EIK-overganger. Ved flere anledninger var EIK i overstallsituasjoner, og det var nesten utrolig at tigrene ikke maktet å doble ledelsen. Både Sverre L. Larsen, Mads Nørby Madsen og Mathias K. Perttamo hadde alle store muligheter til å drepe spenningen i cupoppgjøret.

To minutter før ordinær tid ble Eiger-spiller Asbjørn L. Larsen utvist da han felte Roger Ekeland som var på vei gjennom etter en god overgang. Dermed avsluttet Eiger kampen med ti mann. Likevel ble det ikke flere scoringer, og EIK kunne til slutt konstatere at laget er videre til 2. runde i cupen.

Foto: Tore Skailand

KAMPFAKTA

1. runde i Norgesmesterskapet, Hålå:

Eiger – EIK 0-1 (0-1)

Mål: Kim Robert Nyborg (18)

Tilskuere: over 1000

Dommer: Ole-Petter Grindheim – Haugar

EIKs lag: Daniel Hagen – Jørgen Olsen, Marcel Wawrzynkiewicz, Kristian Strande, Mads Nørby Madsen –  Aleksandar Corovic, Chris Sleveland, Roy Miljeteig – Kim Robert Nyborg, Mathias K. Perttamo, Roger Ekeland

Benyttede innbyttere: Bubacarr Sumareh, Henning Romslo og Sverre L. Larsen

 

Share