EIK tapte etter tidlig baklengs mot Vidar

Vidars scoring før halvminuttet var spilt var nok til å ta alle tre poengene hjemme mot EIK.

EIK – VIDAR 0-1 (0-1)

Idrettsparken badet i sol da lørdagens seriekamp mellom EIK og Vidar ble sparket i gang. Hjemmelaget fikk en verst tenkelig start på oppgjøret med en baklengs før halvminuttet var spilt. EIK-forsvaret var ikke med på notene da Vidar brøt ballen og Makhtar Thioune tråklet seg gjennom før han til slutt fikk avsluttet i mål.

Vertene brukte noe tid på å samle seg etter sjokkåpningen og ti minutter ut i kampen var det nesten utrolig at Sverre L. Larsen ikke utlignet for EIK da han fra to meter klarte å avslutte i hanskene til keeper som i utgangspunktet var utspilt.

Slet med å produsere sjanser

Utover i kampen var det de gule og svarte som tok kontrollen i kampen, mens Vidar lå godt organisert bakover på banen. Likevel maktet ikke EIK å skape de store farlighetene foran målet til Vidar. Omtrent hver gang klarte gjestene fra Stavanger å klarere til corner eller utover sidelinjen i det angrepene begynte å bli farlige. I likhet med Bryne-kampen skapte også EIK flere cornere, men hver gang var ble cornerene klarert ut igjen av farlig sone.

Mot slutten av omgangen ble det ikke produsert noen farligheter fra noen av lagene, og dermed gikk lage til pause på 0-1 til Stavanger-laget.

Vidar forsvarte seg bra

I andre omgang var det EIK som kom best i gang og i løpet av sju første minuttene kom Bubacarr Sumareh til to farlige sjanser da han med hodet headet ballen like over mål etter to gode innlegg. Selv om hjemmelaget hadde mye ball i andre omgang, maktet ikke å være farlige på den siste tredjedelen av banen. Vidar hadde egentlig en enkel oppgave med å forsvare seg mot et EIK-angrep som ikke fikk tempo nok på ballen.

Innbytter Mathias K. Perttamo fikk en gigantsjanse da han var våken og plukket opp et tilbakespill fra en Vidar-forsvarer. Forsøket fra EIK-spissen gikk imidlertid like over mål – en sjanse som var omgangens største.

Mot slutten av kampen kom EIK til et par halvsjanser, men laget maktet aldri å tilrive seg et kontinuerlig overtak i kampen. Dermed klarte gjestene fra Stavanger å hale i land en 1-0-seier.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2:

EIK – Vidar 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Makhtar Thioune (1),

Dommer: Sander M. Bråten Johannessen, Randesund IL

Nicolai Larsen Berg – Jørgen Olsen, Kristian Strande, Marcel Wawrzynkiewicz, Mads N. Madsen – Aleksandar Corovic, Henning Romslo (Kenneth Grande fra 78), Sverre L. Larsen – Bubacarr Sumareh, Kim Robert Nyborg (Stian Sleveland fra 57), Roy Miljeteig (Mathias K. Perttamo fra 61)

 

Share