Knepent EIK-tap for Start i cupen

EIK leverte en god kamp mot eliteserielaget Start. Likevel måtte tigrene innse at det ble et 1-0-tap mot et lag de var fullt på høyde med.

NM: EIK – START 0-1 (0-0)

Alt var lagt til rette for en sikkelig cupfest i Idrettsparken onsdag kveld. Strålende solskinn og god temperatur sørget for en flott ramme på oppgjøret. Start gikk offensivt til verks og skaffet seg to hjørnespark allerede etter to minutter. Men begge gangene gjorde EIK-forsvaret en god jobb. EIKs første halvsjanse kom etter fire minutter da Roger Ekeland la fint ut til Jørgen Olsen på høyresiden. Han la inn foran mål, men Stian Sleveland nådde akkurat ikke frem.

Jevnspilt

Da drøye kvarteret var spilt kom Kim Robert Nyborg til en kjempesjanse etter et innlegg fra høyre. Bare en Start-blokk hindret at ballen var på vei mot mål. Samme mann hadde en ny gyllen mulighet minuttet etterpå, men headingen gikk like utenfor.

Midtveis i omgangen var det en svært jevnspilt kamp som var sjansefattig i Idrettsparken. At det var to divisjoner i forskjell på lagene var ikke synlig de første 40 minuttene. Hjemmelaget skaffet seg flere ganger frispark i farlig posisjon, og det kunne fort endt med ledelse. Blant annet da en Start-spiller holdt  på å heade ballen i eget mål.

Ved sidebyttet var det målløst i en omgang hvor de gule og svarte produserte de største sjansene.

Kunne tatt ledelsen

De første 15 minuttene i andre omgang var svært jevnspilt. Ingen av lagene produserte noen store sjanser innledningsvis. Tigrene leverte en praktfullt angrepsspill etter 65 minutters spill. Fine kombinasjoner mellom Grande, Ekeland og Sumareh førte til at Ekeland gikk i bakken like utenfor 16-meteren. Frisparket til Nyborg gikk kanon i Start-muren, men skuddet hadde en farlig retning.

Mathias Bringaker ga gjestene fra Kristiansand ledelsen drøye kvarteret før slutt da han plasserte et godt innlegg i lengste hjørne for Daniel Hagen. Målet kom i en periode hvor Start hadde tatt over mer av initiativet i kampen.

Stor sjanse på overtid

Etter scoringen maktet ikke hjemmelaget å sette noe etablert press på Start. Eliteserie-laget virket å ha tilsynelatende full kontroll mot slutten av oppgjøret.

Fire minutter på overtid kunne EIK utlignet da et innlegg havnet i fanget på Roy Miljeteig. Midtbanespilleren dro til, men forsøket ble blokkert. Det var også det siste som skjedde i kampen. Dermed ble det cupexit i 3. runde for EIK andre året på rad.

Foto: Kjell Åvendal

KAMPFAKTA

3. runde i NM, Idrettsparken:

EIK – IK Start 1-0 (0-0)

Mål: 0-1 (76) Mathias Bringaker

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

Tilskuere: 876

EIKs lag: Daniel Hagen – Kristian Strande, Kim Robert Nyborg, Marceli Wawrzynkiewicz – Jørgen Olssen Øveraas, Kenneth Grande, Chris Sleveland (Aleksandar Corovic fra 80), Mads Nørby Madsen – Bubacarr Sumareh, Stian Sleveland (Roy Miljeteig fra 72), Roger Ekeland (Mathias K. Perttamo fra 80)

Share