EIK måtte gi tapt for Arendal

Et skadeskutt EIK-lag tapte 2-0 for Arendal lørdag ettermiddag.

ARENDAL – EIK 2-0 (1-0)

Det ble en forsiktig åpning på oppgjøret i solskinnet i Arendal. Hjemmelaget koblet et ørlite overtak i kampen de første minuttene, men det var EIK som kom til de to første målsjansene. Først ved en heading og deretter ved Perttamo som fikk avsluttet etter en god corner.

I det 13 minutt kom Arendal til sin første store sjanse. En stygg feilpasning førte til brudd i mot for gjestene. Skuddet fra Ness gikk like til side for målet til Nicolai Larsen Berg.

Gode på dødball

Bortelaget var gode til å lage trøbbel for hjemmelaget med sin dødballstyrke. Både på corner og på frispark gjorde EIK det vanskelig med flere gode forsøk. Ved to anledninger var Sondre Norheim farlig nær med sine gode hodestøt.

Da drøye halvtimen var spilt tok Arendal ledelsen i solsteiken. Jens Skogmo fikk upresset legge inn i feltet til EIK. Der stod en umarkert Petar Rnkovic og headet inn 1-0 til hvittrøyene. Scoringen kom i en periode hvor vertene hadde vært det klart beste laget, selv om de ikke hadde produsert noe nevneverdig mot et EIK-lag som forsvarte seg godt.

De siste minuttene skjedde det svært lite i sommervarmen i Arendal. Helt på tampen skaffet EIK seg et par hjørnespark, men de gule og svarte klarte aldri å gjøre det farlig på noen av forsøkene.

Tett og jevnt

Starten på andre omgang var tett og jevn uten noen store sjanser. Det var imidlertid Arendal som hadde ballen mest. EIK på sin side slet med å utrette noe offensivt. Arendal sine store stoppere gjorde det svært vanskelig for angrepstrioen på topp.

Arendal fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen midtveis ut i andre omgang da de kontret på et EIK-lag i ubalanse. Forsøket fra Diouf gikk imidlertid i stangen og utover sidelinjen da han avsluttet på hjørne av 16-meteren. Bare noen minutter skjedde det samme etter en grov feilpasning fra EIK. Da var det Ness som avsluttet, men forsøket gikk like til side for mål.

Straffesituasjoner

Seks minutter før ordinær tid ble Bubacarr Sumareh spilt gjennom. EIK-spissen gikk i bakken da han skulle avslutte. De gule og svarte ropte på straffespark, men dommeren vinket spillet videre. Noen minutter tidligere i oppgjøret hadde Arendal en lignende situasjon, men også da ville ikke dommeren tildele noen straffespark.

Innbytter Pape Pate Diouf doblet ledelsen og punkterte kampen to minutter før ordinær tid da Arendal utnyttet svakt forsvarsspill. Fra 14 meter hamret han ballen ned i lengste hjørne til 2-0 – uttakbart for keeper Larsen Berg.

På tampen av kampen kontrollerte hjemmelaget kampen, og gjestene maktet aldri å redusere, til tross for et par hjørnespark helt på slutten.

EIK måtte for øvrig klare seg uten Roy Miljeteig grunnet karantene og Henning Romslo, Kristian Strande, Stian Sleveland, Jørgen Olsen, Marius Andersen og Kristian Rasmussen grunnet skader og sykdom.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligane, avdeling 2, Norac stadion:

Arendal – EIK 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 (35) Petar Rnkovic, 2-0 (88) Pape Pate Diouf

Dommer: Ali Al Hatam, Skreia IL

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg, Sondre Norheim, Marcel Wawrzynkiewicz, Kim Robert Nyborg, Mads N. Madsen, Aleksandar Corovic, Chris Sleveland, Sander Remme – Kenneth Grande, Bubacarr Sumareh, Mathias K. Perttamo (Roger Ekeland fra 87)

Share