NFF-oversikt: EIK fikk toppscore på klubbøkonomi

Onsdag offentliggjorde Norges Fotballforbund for første gang klubblisenstall for lagene i PostNord-ligaen. Kenneth Andersen gleder seg over at EIK er plassert i grønn sone med toppscore.

KLUBBØKONOMI

Klubblisenstallene som NFF offentliggjorde er forbundets eget oppfølgingssystem knyttet til økonomi og finans hos klubbene. De siste årene har forbundet kun offentliggjort for Eliteserien og OBOS-ligaen, men i år er også PostNord-ligaen med i oversikten.

Glad daglig leder

EIK Fotball er plassert i grønn sone med toppscore knyttet til den finansielle driften av klubben.

– Dette er et resultat av knallhard jobbing fra klubben over en lang periode. Tallene som ble presentert er pr. 31.12.18, men den positive utviklingen har vi tatt med oss inn i 2018, sier EIK Fotballs daglige leder, Kenneth Andersen.

«Dette er et resultat av knallhard jobbing fra klubben over en lang periode». Kenneth Andersen

– Vi har lagt bak oss noen tøffe år hvor særlig 2015 og 2016 var vanskelige. Nå har vi en sunn og god klubbøkonomi, noe som gjenspeiles i denne oversikten. Jeg er veldig glad på vegne av de som har lagt ned en formidabel innsats på å snu trenden de siste årene. Det er en fjør i hatten for alle involverte, fortsetter Andersen.

Bærekraftig

Den daglige lederen er tydelig på hva som også gjelder for fremtiden.

– Vi er opptatt av å drive en bærekraftig klubb for både topp og bredde. Da er det viktig at vi har et sterkt fokus på kostnadskontroll, sier en optimistisk Kenneth Andersen.

Det var fotballpresident Terje Svendsen som la frem oversikten på en pressekonferanse torsdag.

– Med de gode resultatene det finansielle oppfølgingssystemet har gitt i toppdivisjonene på herre- og kvinnesiden, ser jeg nå frem til at vi også skal få dette implementert på en god måte i PostNord-ligaen, sier fotballpresident Terje Svendsen ifølge Divisjonsforeningen sine nettsider.

«Vi er opptatt av å drive en bærekraftig klubb for både topp og bredde. Da er det viktig at vi har et sterkt fokus på kostnadskontroll». Kenneth Andersen

Tett oppfølging

Klubbene i PostNord-ligaen leverte i fjor sine regnskapstall som en forløper til den klubblisensen som fra i år er innført på dette nivået. Sånn sett har man en referanse til de tall som i dag presenteres for Eliteserien, OBOS-ligaen, Toppserien og altså PostNord-ligaen. Og dermed kan man allerede nå ane en positiv retning for de 25 klubbene totalt sett (tre andrelag er inkludert i Eliteserie-tallene). 9 klubber er i år i grønn sone (kategori 3), 9 klubber i gul sone (kategori 2) mens 7 klubber er i rød sone (kategori 1) og for disse siste vil det nå bli jobbet frem handlingsplaner for å endre dette, skriver Divisjonsforeningen på sine nettsider.

» Med de gode resultatetene det finansielle oppfølgingssystemet har gitt i toppdivisjonene på herre- og kvinnesiden, ser jeg nå frem til at vi også skal få dette implementert på en god måte i PostNord-ligaen». Terje Svendsen

Mange klubber i rød sone

PostNord-ligaen har sju klubber i rød kategori. Dette er Hønefoss, Mjølner, Moss, Nybergsund, Raufoss, Nardo og Skeid. Disse klubbene vil bli pålagt å utarbeide handlingsplaner for å justere sin økonomiske drift.

– Med de gode resultatetene det finansielle oppfølgingssystemet har gitt i toppdivisjonene på herre- og kvinnesiden, ser jeg nå frem til at vi også skal få dette implementert på en god måte i PostNord-ligaen. Selv om kategoriseringen viser at vi ligger jevnt over i gul og grønn sone, så er det ikke mulig for klubbene å hvile. Den daglige driften, de mange vurderingene som gjøres, må alle ha økonomi i fokus for å opprettholde en bærekraftig økonomi. Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne: Det er de klubbene som tar seg tid til å bygge stein på stein både sportslig og økonomisk som oftest har suksess over tid, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no

Les mer om klubblisensen på Norges Fotball Forbund sine nettsider.

Her finner du oversikten over hvilken sone toppklubbene i Norge befinner seg i.

Foto: NFF

Share