Sumareh sikret EIKs andre strake seier på fire dager

To scoringer av Bubacarr Sumareh var med på å sikre at EIK tok sin andre strake seier på fire dager.

FLØY – EIK 1-2 (0-0)

Det ble en livlig åpning på oppgjøret på Flekkerøy i det flotte og varme sommerværet. Hjemmelaget skapte de første farlighetene, men avslutningene fra blåtrøyene gikk høyt over ved to anledninger. Ellers plukket Nicolai Larsen Berg ballen i farlig sone.

EIKs første sjanse stod Roger Ekeland for. Kenneth Grande fant spissen i mellomrommet med en utsøkt pasning, men dessverre traff ikke Ekeland rent på ballen, og skuddet ble derfor enkelt å redde for keeper.

Jevnt

Det var en tett og jevn omgang de fremmøtte ble vitne til på stadion. Midtveis sendte Kenneth Grande en strålende gjennombruddspasning, men Bubacarr Sumareh nølte litt i mottaket, og dermed ble ikke sjansen noe av. Mot slutten av omgangen var det vertene som var det beste laget, mens de gule og svarte fremstod litt passive. Sju minutter før ordinær tid fikk Fløys kaptein, John Olav Norheim sitt andre gule kort for dagen etter han ga Aleksandar Corovic hard behandling.

Det gjorde imidlertid ikke at hjemmelaget trakk seg tilbake. Mot slutten av omgangen var det faktisk Fløy som dominerte banespillet. Laget skapte også noen halvsjanser som fort kunne endt med at de tok ledelsen før pause. Men mål ble det ikke, og stillingen ved pause var målløst.

Gode muligheter

I andre omgang startet kampen nokså likt som i den første, men EIK hadde mer ballen, og fikk til å rulle opp noen gode angrep på den siste tredjedelen av banen. Men omgangens første store sjanse kom da Roy Miljeteig mottok ballen i mellomrommet utfor 16-meteren. Han vendte opp og løsnet et skudd. Bare en meget kvalifisert redning av Fløy-keeperen hindret en drømmescoring fra midtbanespilleren.

Til tross for at EIK var en mann mer på banen, klarte ikke laget dominere og skape overtallssituasjoner, slik mange kanskje forventet. Istedet var det heller på dødballsituasjoner at gjestene var farligst.

Sumareh dagens mann

Ut av nærmest ingenting tok EIK ledelsen. EIK fikk brutt ballbanen da Fløy så ut til å ha full kontroll. Sumareh ble spilt gjennom av Chris Sleveland, og alene med keeper var han iskald og chippet ballen elegant over keeper til 1-0. Samme mann doblet ledelsen for EIK bare noen minutter senere. Spissen skar innover i banen og fra skrå vinkel satte han ballen nede i hjørnet til 2-0 – en klasseavslutning fra EIKs toppscorer.

Mot slutten av oppgjøret ble det full spenning da Fløy reduserte på straffespark ett minutt før tid. Nicolai Larsen Berg valgte feil side, og straffesparket var sikkert plassert. To minutter på overtid var EIK fem mot fire på en overgangsmulighet, men Jørgen Olsen sin avslutning gikk over mål. Det var omtrent det siste som skjedde, og dermed kunne EIK juble for seier og tre nye poeng.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2:

Fløy – EIK (0-0) 1-2

Mål: 0-1 (77) Bubacarr Sumareh, 0-2 (83) Bubacarr Sumareh, 1-2 (90) (str) Henrik Andersen

Dommer:  Vebjørn Nord Haugland (Eid IL)

Rødt kort: John Olav Norheim

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Jørgen Olsen, Marcel Wawrzynkiewicz (Kristian Strande fra 20), Sondre Norheim, Stian Sleveland – Aleksandar Corovic, Chris Sleveland – Kenneth Grande, Roy Miljeteig, Roger Ekeland – Bubacarr Sumareh (Sanel Bojadzic fra 88)

 

Share