EIK-rekruttene fikk det tøft mot Start 2

Det ble en tung kveld for EIK-rekruttene mot Start 2 i Kristiansand. Trener Fabian Hovland er mest opptatt av at de unge spillerne lærer fra slike opplevelser.

START 2 – EIK 2 8-0 (6-0)

Et ungt EIK 2-lag fikk det virkelig tøft mot et forsterket Start 2-lag mandag kveld på Sør Arena. Det beste er å oppsummere kampen i korte trekk. Før pause ble det seks baklengsmål, og etter pause ble det to baklengsmål. Ferdig.

Forsterket Start 2

Trener Fabian Hovland visste laget ville får det tøft mot et lag som hadde med flere A-lagsspillere som ville vise seg frem for A-lagets nye trener, Kjetil Rekdal.

– Vi visste at det kom til å bli en tøff batalje når det er pause i Eliteserien. Det har også kommet inn ny A-lagstrener i Start, som gjerne vil se flere av spillerne i aksjon. Det fikk vi bekreftet når det sto åtte navn fra A-troppen i lagoppstillingen, sier Hovland.

«Vi visste at det kom til å bli en tøff batalje når det er pause i Eliteserien. Det har også kommet inn ny A-lagstrener i Start, som gjerne vil se flere av spillerne i aksjon». Fabian Hovland

Redusert

Rekruttlaget fikk også noen akutte forfall foran avreise til Sørlandet.

– Samtidig mistet vi både Sanel Bojadzic og Jonas Skulstad rett før avreise, i tillegg til at Simen Haughom ikke rakk å bli klar etter strekkskaden, uttaler Hovland.

EIK 2-treneren mener laget hans manglet det meste i 1. omgang.

– Jeg er ikke fornøyd med det vi leverer i 1. omgang. Vi legger igjen mange meter på banen, men vi gir Start for mye rom, roter defensivt og er for respektfulle i de individuelle duellene, mener han.

Bedre etter pause

Tigrene gjorde en lagt bedre prestasjon etter pause.

– Etter pausen er vi holdningsmessig der vi ønsker å være, og tørr samtidig å spille fotball, fortsetter han.

– Vi må være såpass ærlige og si at vi nok hadde tapt i dag uansett hva, men jeg skulle ønsket å se den samme holdningen som vi hadde i 2.omgang fra Start, sier Fabian Hovland.

«Etter pausen er vi holdningsmessig der vi ønsker å være, og tørr samtidig å spille fotball«. Fabian Hovland

Ungt lag

Treneren minner om at laget hans er et ungt lag i utvikling. Derfor vil prestasjonene også svinge.

– Når alt kommer til alt så er dette et ungt lag som må utvikle seg, og slike kamper hører med i læringsprosessen, men det er viktig at vi faktisk lærer av dette, og skjønner hva som kreves i hver kamp fremover, hva vi er i stand til når vi fremstår som et lag, og det må vi levere fra start til slutt, avslutter han.

«Når alt kommer til alt så er dette et ungt lag som må utvikle seg, og slike kamper hører med i læringsprosessen». Fabian Hovland

KAMPFAKTA

Seriekamp i Norsk Tipping-ligaen, avdeling 3:

Start 2 – EIK 2 8-0 (6-0)

Mål: 1-0 (4), 2-0 (11), 3-0 (21), 4-0 (42), 5-0 (44), 6-0 (45), 7-0 (47), 8-0 (73)

Dommer: Jon Romuld Håversen, Gimletroll, IK-Fotball

EIKs lag: Daniel Hagen – Stein Johnny Myklebust, Alexander B. Svanes, Vegard Eltervåg, Sander Haugstad – Thomas Hallan-Christensen, Mathias Kvåle Perttamo, Jostein K. Salvesen – Stefan Ghilom, Tomas Mulugheta, Bjørn Sæternes Stapnes

Reserver: Lars Vetle A. Espnes, Even Myklebust, William E. Karlsen, Hallvar Steinskog, Stian S. Hunnestad, Ola Stangeland

Share