Ny poengdeling på hjemmebane

EIK misset den enes store sjansen etter den andre mot Kjelsås. Dermed endte det med poengdeling i Idrettsparken.

EIK – KJELSÅS 0-0 (0-0)

Det ble en tett og jevn start på kampen i Idrettsparken lørdag. De ti første minuttene var det lite som skjedde, men etter hvert tok EIK over banespillet. Men bortelaget var godt organisert og gjorde det vanskelig for tigrene å finne rommene.

Utover i omgangen koblet EIK et klart overtak på kampen og rullet opp flere gode angrep. Roy Miljeteig forsøkte seg ved flere anledninger fra distanse, men alle gangene gikk forsøkene et stykke utenfor mål. Kenneth Grande kom til omgangens klart største sjanse da et innlegg fra venstre ble headet videre til Grande, som fra ti meter fyret løs. Ballen gikk imidlertid en meter til side for mål.

Dominerte

Hjemmelaget fortsatte å dominere, men blåtrøyene fra Oslo forsvarte seg godt og gjorde det vanskelig for de gule og svarte å komme til opplagte scoringssjanser.

På overtid i første omgang kunne Kjelsås tatt ledelsen på et hjørnespark da headingen gikk i stolpen og ut. Det var lagets første sjanse i kampen. EIK-keeper Nicolai Larsen Berg noterte seg ikke for en eneste redning i den første omgangen. Det forteller noe om hvor klart hjemmelaget dominerte 1. omgang.

Kjelsås startet best

Etter hvilen var det gjestene som kom klart best i gang, og produserte de første farlighetene. Ballen gikk også i nettet bak Larsen Berg, men scoringen ble annullert for offside. For EIK var Bubacarr Sumareh livlig på topp, og kunne gitt vertene ledelsen da han fikk en god mulighet til å avslutte fra seks-sju meter, men avslutningen gikk langt til side for mål.

Noen minutter senere rullet EIK opp et vakkert angrep, og Miljeteig fikk mulighet til å avslutte. Forsøket ble imidlertid blokkert. Midstopper Stian Sleveland kunne headet EIK i ledelsen da han avsluttet med hodet på et godt innlegg, men forsøket gikk en drøy meter utenfor mål.

I andre omgang var det en nokså åpen kamp som ble servert i Idrettsparken. Spillet bølget frem og tilbake, og det var mye som skjedde i begge 16-meterne.

Misset straffespark

Roy Miljeteig fant kaptein Sverre L. Larsen på hodet med et godt innlegg, men midtbanespilleren fikk ikke nok trøkk i headingen, og dermed fikk keeper en enkel jobb med å redde ballen.

Mot slutten av omgangen ble det skikkelig dramatikk. EIK ble tildelt straffespark da Jesper Solli ble avblåst for hands og ble dermed utvist med to gule kort. Straffen til Kenneth Grande gikk via keeper og i stolpen. Mot slutten av kampen jaktet hjemmelaget desperat et ledermål, men til tross for flere muligheter, klarte bortelaget fra Oslo å hale i land ett poeng.

Dermed endte det målløst i en underholdende fotballkamp.

Foto: Kjell Åvendal

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2:

EIK – Kjelsås 0-0 (0-0)

Mål:

Tilskuere: 420

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Jørgen Olsen, Stian Sleveland, Sondre Norheim, Mads N. Madsen – Aleksandar Corovic (Mathias K. Perttamo fra 90), Chris Sleveland (Henning Romslo fra 71) – Sverre L. Larsen (Stefan Ghlom fra 84), Kenneth Grande, Roy Miljeteig – Bubacarr Sumareh

Share