Vegard Eltervåg blir ny assistenttrener

Vegard Eltervåg blir assistenttrener under Ojan Bijan. Han fortsetter også som fysisk trener for klubben. Les intervju med Eltervåg her!

A-LAGET

Denne uken ble det klart at Ojan Bijan er A-lagets nye hovedtrener etter at klubben ble enig med Ólafur Örn Bjarnason om å skille lag. Nå er det også klart at Vegard Eltervåg, som ble ansatt som fysisk trener foran årets sesong, også blir assistenttrener under Ojan Bijan.

Ser frem til tettere samarbeid

EIKs nye assistenttrener er allerede i gang, og ser veldig frem til å samarbeide enda tettere med Bijan fremover.

– Jeg ser veldig frem til et tettere samarbeide med Ojan, som bygger videre på den relasjonen og samarbeidet vi har hatt frem til nå. Kjemien oss to imellom har vært veldig god, ikke minst også innad i trenerteamet og spillergruppen som vi kommer til å fokusere og bygge videre på. Ellers er vi er nokså like i måten vi ønsker å spille fotball på, både med formasjon, taktikk, angrep og risiko, sier Eltervåg.

«Jeg ser veldig frem til et tettere samarbeide med Ojan, som bygger videre på den relasjonen og samarbeidet vi har hatt frem til nå. Kjemien oss to imellom har vært veldig god, ikke minst også innad i trenerteamet og spillergruppen som vi kommer til å fokusere og bygge videre på». Vegard Eltervåg

Den tidligere Randaberg-profilen er tydelig på at han blir tydelig stemme på treningsfeltet fremover.

– Jeg kommer til og vær mer verbal og høylytt ute på feltet i treningshverdagen. Jeg står for mye kommunikasjon med konstruktive tilbakemeldinger, spesielt i øvelser som krever tilstedeværelse slik at fokuset ikke svinner hen. Utenom tilstedeværelsen ute på feltet så kan jeg tilføre å være en sparringspartner for Ojan, både det som angår treningshverdag, formasjon, taktikk, evaluering og analyse av vårt eget lag og spill, fortsetter Eltervåg.

Viktig med god avslutning

Eltervåg er i likhet med Ojan Bijan klar på at det blir viktig å få en god avslutning vårsesongen med tanke på de to gjenstående kampene før sommerferien.

– Fremover blir det viktig at hele laget stiller seg bak trenerteamet og fokuserer på de små endringene som blir gjort. Humøret i gruppen er upåklagelig, midlertidig kan vinnermentaliteten bli noe større i konkurransepreget situasjoner både på trening og kamp.

Når det gjelder høstsesongen, er han klar på hva som må forbedres.

– Vi håper selvfølgelig på å være mer effektive foran mål i siste halvdel av sesongen. Vi forventer full trøkk og intensitet i de to siste kampene før ferien som setter standarden for høstsesongen. Det må bli bedre relasjoner bakover på banen, hvor noen for enkle situasjoner har oppstått. Håper og ønsker vi kan bli mer kyniske og mer effektive på dødballsituasjoner, både for og imot. Jeg er ingen spåmann og liker heller ikke å se og analysere tabellen, men på høstsesongen vil vi legge flere lag bak oss på tabellen, utdyper Eltervåg.

«Vi håper selvfølgelig på å være mer effektive foran mål i siste halvdel av sesongen. Vi forventer full trøkk og intensitet i de to siste kampene før ferien som setter standarden for høstsesongen. Det må bli bedre relasjoner bakover på banen, hvor noen for enkle situasjoner har oppstått». Vegard Eltervåg

Godt miljø

De gule og svarte har hatt en vårsesong preget av mange skadetilfeller. Eltervåg varsler at det vil bli en evaluering.

– Som fysisk trener må det også komme en evaluering i sommerferien etter en noe skadepreget vårsesong med til tider stor belastning og relativt mange skader, opplyser han.

Etter et drøy halvår i klubben legger ikke Eltervåg skjul på at han stortrives i gult og svart.

–  Det er veldig mange gode, smarte, og tekniske spillere i EIK. Vi har en god treningshverdag og det har vært en stor forbedring med tanke på kroppssammensetning på kroppsanalysetestene vi hadde fra vinter til sesongstart. Høy intensitet i vintermånedene, hvor intensiteten kanskje har dalt litt i takt med antallet på trening. Det er en utrolig god sammensveist gjeng, med høy takhøyde, og smilet på lur, sier Eltervåg.

«Det er en utrolig god sammensveist gjeng, med høy takhøyde, og smilet på lur». Vegard Eltervåg

 

Share