Festaften i Idrettsparken – tigrene vant 5-0

EIK leverte festfotball og vant 5-0 mot KFUM.

EIK – KFUM 5-0 (1-0)

Det ble en tett og intens åpning på kampen i Idrettsparken lørdag. Det var tydelig at EIK ønsket å ta initiativet i kampen, og etter får minutters spill kom laget til en bra mulighet da Marcel Wawrzynkiewicz avsluttet fra sin høyre side. Om forsøket var ment som et innlegg eller om det var et skudd, vites ikke, men det ble i hvert fall farlig. Noen minutter senere fikk EIK en ny sjanse ved Mathias K. Perttamo som avsluttet fra skrått hold, men forsøket ble avverget.

KFUM var på ingen måte ufarlig de heller, og fremover på banen hadde de flere teknisk dyktige spillere, særlig på overganger viste Oslo-laget seg å være farlige.

Klart best

Ti minutter ut i kampen kom den første store målsjansen da Mathias K. Perttamo fikk lov til å avslutte umarkert fem meter foran mål etter bra forarbeid på venstresiden. Spissen klarte aldri å treffe ballen rent, og det ble dermed ufarlig.

Etter en periode hvor det var mye stillingskrig og svært sjansefattig, kunne EIK tatt ledelsen nesten ut av ingenting. Chris Sleveland fikk ballen 25 meter fra KFUM-målet. Han stilte inn siktet og forsøkte å hamre den opp til venstre for keeper, men forsøket gikk like utenfor.

Farlig på overganger

KFUM fikk spilt seg til en god mulighet midtveis i omgangen etter gode kombinasjoner, men avslutningen inne i 16-meteren gikk en halvmeter til side for målet til Nicolai Larsen Berg. Etter drøye timen etablerte EIK et skikkelig press på KFUM, og laget fikk avslutte flere ganger på rad, men hver gang ble skuddet blokkert. Minuttet senere skaffet EIK seg corner, og da var det nesten utrolig at ballen ikke gikk i mål. Først ble forsøkene blokkert, og deretter hamret Roy Miljeteig ballen i stanga.

Neste sjanse var det også Miljeteig som stod for. Han brente av fra 20 meter, men ballen gikk like over mål.

Drømmemål

Det lå en scoring i luften og den kom fem minutter før pausen. Fra 25 meter klemte Sverre L. Larsen til på halvvolley. Ballen gikk som et prosjektil opp til høyre bak en sjanseløs KFUM-keeper. Målet var en sterk kandidat til årets mål i Idrettsparken.

KFUM hadde en liten offensiv mot slutten av omgangen, men EIK forsvarte seg godt, og dermed var stillingen ved sidebyttet 1-0. Ledelsen var også svært fortjent, ettersom EIK ble bedre og bedre, og skapte det meste av sjanser i den første omgangen.

Drømmestart

EIK fikk en drømmestart på 2. omgang i Idrettsparken. Gjesten fra KFUM gikk ut i hundre og ønsket å ta kommandoen fra start. Det gjorde at EIK fikk mye bakrom og boltre seg i. Tigrene brøt ballbanen midt på banen og spilte fri Sumareh. Angriperne fosset mot mål før han leverte den til Mathias K. Perttamo. Han var iskald da han satte ballen i mål til 2-0. Minuttet senere økte Sumareh ledelsen til 3-0. Oppskriften var akkurat den samme. EIK brøt ballbanen, og Sumareh satte fart mot mål. Denne gangen gjorde toppscoreren alt selv og satte ballen enkelt i mål til 3-0 alene med keeper.

Oslo-laget virket noe sjokkert av å ha fått to baklengs i starten av omgangen. Men utover i oppgjøret kom de mer med, og spillet jevnet seg ut. De skaffet seg et frispark i farlig situasjon, men forsøket gikk rett i EIK-muren.

Feiet KFUM av banen

KFUM virket mer og mer resignerte utover i omgangen. Debutant Kevin Beugre fikk tillit 20 minutter før slutt. På sitt første touch kunne han gitt EIK 4-0, men forsøket gikk like utenfor. Tre minutter senere fikk imidlertid debutanten sin debutscoring. Wawrzynkiewicz gjorde et fantastisk forarbeid før han fant Beugre, som tuppet ballen videre i mål til 4-0.

Flere store sjanser

Hjemmelaget var mye nærmere 5-0 enn bortelaget var redusering, og gang på gang var det på kontring EIK skapte sine farligheter. Fem minutter før ordinær tid hadde Chris Sleveland muligheten fra distanse etter godt forarbeid fra Sumareh. Men den femte scoringen skulle likevel komme. EIK vant igjen ballen på KFUM sin banehalvdel. Beugre gjorde fint forarbeid før han leverte videre til Miljeteig. Han la hardt inn foran mål, og der var bortelaget uheldige og satte ballen i eget mål.

På overtid trodde de fleste at det skulle stå 6-0 da Sleveland med et presist innlegg på hodet til Sumareh bare skulle heade den i mål, men forsøket gikk i stanga. Like etterpå ble det igjen en kjempesjanse på en overgang, men Beugre bommet på forsøket sitt.

Foto: Kine Sandve Skailand

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Idrettsparken:

EIK – KFUM 5-0 (1-0)

Mål: 1-0 (40) Sverre L. Larsen 2-0 (50) Mathias K. Perttamo, 3-0 (51) Bubacarr Sumareh, 4-0 (74) Kevin Beugre, 5-0 (86) selvmål

Dommer: Sebastian Mikalsen (Spydeberg IL)

Tilskuere: 328

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Stian Sleveland, Sondre Norheim, Mads N. Madsen  (Aleksandar Corovic fra 56) – Chris Sleveland, Henning Romslo – Sverre L. Larsen (Kevin Beugre fra 70), Mathias K. Perttamo (Stefan Ghilom fra 81), Roy Miljeteig – Bubacarr Sumareh

Share