Bijan om Start-kampen: – Vi er på rett kurs

EIK-trener Ojan Bijan hadde mye positivt å hente ut av tirsdagens treningskamp mot Start.

TRENINGSKAMP: EIK – START 1-1 (0-1)

Tirsdag spilte EIK treningskamp mot Start. Kampen endte 1-1 i et oppgjør hvor tigrene til tider var det klart beste laget og produserte de fleste sjansene. EIKs scoring kom imidlertid på overtid da Bubacarr Sumareh stanget inn utligningen med hodet på et flott hjørnespark.

Gull verdt

Ojan Bijan er ikke i tvil om at treningskampen var gull verdt.

– Dette var en glimrende gjennomkjøring for oss. Vi ønsker å ha flere 11 mot 11-økter i treningsukene våre, og dette var en perfekt mulighet mot en meget god motstand. I denne kampen fikk vi muligheten til å utvikle videre elementer i spillet som vi har snakket om og jobbet med på feltet, sier Bijan.

«Dette var en glimrende gjennomkjøring for oss. Vi ønsker å ha flere 11 mot 11-økter i treningsukene våre, og dette var en perfekt mulighet mot en meget god motstand. I denne kampen fikk vi muligheten til å utvikle videre elementer i spillet som vi har snakket om og jobbet med på feltet». Ojan Bijan

– Vi viser tidvis at vi er et meget godt, spillende lag hvor vi spiller oss ut og gjennomfører etablert spill i alle ledd frem til fullført angrep. Det er for oss en bekreftelse på at vi er på rett vei – særlig når vi evner å gjøre dette mot eliteseriemotstand, fortsetter EIK-treneren.

Brukte hele troppen

Han var også tilfreds for at han fikk muligheten til å benytte store deler av den tilgjengelige troppen.

– Vi fikk brukt hele troppen, og det er noe vi har vært opptatt av, at vi kan stole på hver eneste spiller i troppen. Det gir motivasjon og holder spillerne på tå hev, slik at de vet at de alltid må kjempe for sin plass på laget – på en positiv måte, uttaler han.

– Samholdet i spillergruppe er bra, og det er tydelig at vi stoler på hverandre på banen. Da spiller det ingen rolle om det er en unggutt eller en mer rutinert spiller som er på banen. Vi har våre målsetninger som klubb og lag, men det skal ikke ta fra oss muligheten til å bruke A-laget som en konkret utviklingsarena, utdyper Bijan.

EIK-treneren trekker frem både offensive og defensive elementer han var fornøyd med.

– Alt i alt var den en god prestasjon. Vi viste tempo, trøkk og intelligens i angrepsspillet vår, så vel som i det defensive arbeidet og i den oppbyggende fasen. Da kan jeg ikke annet enn å være fornøyd, sier han.

«Alt i alt var den en god prestasjon. Vi viste tempo, trøkk og intelligens i angrepsspillet vår, så vel som i det defensive arbeidet og i den oppbyggende fasen. Da kan jeg ikke annet enn å være fornøyd». Ojan Bijan

– Nå er det nok en gang på tide å nullstille seg og forberede seg til det som blir en enda tøffere kamp mot Vålerenga 2. Da skal det nemlig kjempes om tre poeng, avslutter Bijan.

Kampen mot Vålerenga 2 i Idrettsparken spilles førstkommende mandag klokken 19.00

Les også: Kamprapport, EIK – Start

Foto: Tore Skailand

Share