EIK hentet inn tomålsledelse og sikret sterkt bortepoeng

Det så fryktelig mørkt ut da Hødd gikk opp til 2-0 med ni minutter igjen i Ulsteinvik. Men EIK slo tilbake og sikret seg ett sterkt bortepoeng etter scoringer av Roy Miljeteig og Kevin Beugre.

HØDD – EIK 2-2 (1-0)

Det var tydelig at mye sto på spill da Hødd og EIK sparket i gang lørdagens toppkamp. I åpningen av kampen var det veldig tett og jevnt, og to lag som ikke ville risikere for mye. Både EIK og Hødd fremstod som godt organiserte og gjorde det vanskelig for hverandre på den siste tredjedelen.

Utover i omgangen virket Hødd farligst når de fikk angripe, og særlig på dødballer utgjorde hjemmelaget en trussel for gjestene. Det var også på en dødball baklengsmålet skulle komme midtveis i omgangen. Et langt innkast ble stusset videre inn i feltet. Til slutt endte den opp i beina på Eirik Haugan, som bredsidet inn 1-0 i periode hvor Hødd fikk betalt for å ha initiativet i kampen.

Vanskelig motstand

Vertene skaffet seg farlige dødballsituasjoner gang på gang, og for EIK var det krevende å forsvare seg mot Hødds høyreiste spillere.

I det siste kvarteret av omgangen var det svært lite som skjedd, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Det var gjestene som skaffet den første halvsjansen på frispark etter hvilen, men forsøket gikk i klypene til Hødds sisteskanse. I åpningskvarteret var EIK det førende laget og dominerte ballinnhavet, men på den siste tredjedelen av banen slet gjestene med å få kombinasjonsspillet til å sitte. Slik fortsatte det også utover i omgangen. Drøye 20 minutter før slutt fikk Hødd en fin overgangsmulighet, men avslutningen gikk utenfor. På det påfølgende hjørnesparket ble det også farlig, men EIK fikk avverget.

Imponerende opphenting

Ti minutter før slutt fikk hjemmelaget en ny mulighet da de spilte seg fri på høyresiden, men Nicolai Larsen Berg reddet forsøket enkelt. Det var en kontringsmulighet som også skulle sørge for at hjemmelaget doblet ledelsen. Blåtrøyene angrep på venstresiden og fikk lagt inn en lav ball. På bakre stolpe ventet Joachim Osvold, som sørget for 2-0-ledelse.

Mange trodde at toppkampen med 2-0 i realiteten var avgjort, men EIK svarte med å redusere minuttet senere. Roy Miljeteig stanget inn 2-1 på et vakkert hodestøt på et presist slått hjørnespark. Scoringen virket inn som en virkelig vitamininnsprøytning på laget, som kjørte på for 2-2-målet.

Gikk for seier

Det skulle de også få da innbytter Kevin Beugre headet inn 2-2 på et hjørnespark to minutter før fulltid. Mot slutten av omgangen viste tigrene herlig spill, og kunne fort satt inn 3-2 også i Ulsteinvik. Men flere scoringer ble det ikke, og EIK kunne dermed konstatere at de sikret seg et viktig poeng.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Høddvoll:

Hødd – EIK 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 (25) Eirik Haugan 2-0 (82) Joachim Osvold, 2-1 (83) Roy Miljeteig, 2-2 (88) Kevin Beugre

Dommer: Mathias Smehus Kringstad (Valder, IL – Fotball)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Kim Robert Nyborg, Stian Sleveland, Mads Nørby Madsen, Sverre Larshus Larsen, Henning Romslo, Jacob Jay Andersen (Kevin Beugre fra 73), Roy Miljeteig, Chris Sleveland, Bubacarr Sumareh

Share