EIK hentet hjem tre poeng etter tung kamp

EIK-damene slo tilbake etter Viking-tapet og vant borte mot Falkeid

 FALKEID – EIK 2-4(2-1)

EIK-damene tok turen til Tysværvåg grasbane der Falkeid ventet. Dette er en borte kamp der de fleste lag må slite for å få poeng med seg hjem. Nettopp slik skulle det bli denne dagen og.

EIK startet veldig bra og allerede etter fem minutter spiller EIK seg flott ut fra forsvar og fremover banen der Emma Høien til slutt stikker ballen gjennom til Kaja Stapnes, som sikkert setter ballen i mål 0-1. Etter denne flotte åpningen begynner det å lugge litt for EIK-damene og Falkeid kommer mer og mer inn i kampen. Falkeid får corner og med litt hjelp av naturkreftene smeller de den rett i mål.

Havnet under

Det skulle bli enda tyngre for bare to minutter senere kommer Falkeid sin spiss alene gjennom, EIK sin forsvarspiller er uheldig og løper borti beina til Falkeid sin spiss som da faller i EIK sin sekstenmeter og får et korrekt straffespark 2-1.

Slo tilbake

I pausen er EIK fullstendig klar over at dette kan de snu, så allerede i det 50 minutt dribler Konstanse Landro nydelig bort 3-4 Falkeid-spillere før hun smeller ballen kontant i mål til 2-2. Kort tid etter kjemper Kaja Stapnes til seg ballen og legger den flott tilbake til Hilde Figve som skyter EIK opp i en 2-3-ledelse. Etter dette går kampen over i en fase der det er to lag som virkelig kjemper og sliter utpå den blytunge grasbanen.

Falkeid er frempå med noen halvsjanser men Karoline Pedersen i EIK sitt mål spiller en ny god kamp og har stengt målet for dagen. EIK skulle ha litt mer å by på, så på overtid tar Martine Klippen litt tak og spiller Emma Høien som alene med keeper skyter ballen sikkert i mål til 2-4.

KAMPFAKTA

Seriekamp i 3. divisjon, damer, Tysvævåg gras:

Falkeid – EIK 1 (2-1) 2-4

Mål: 0-1 (5) Kaja Stapnes, 1-1 (29) Falkeid, 2-1 (31) Straffe Falkeid, 2-2 (51) Konstanse Landro, 2-3 (57) Hilde Figve, 2-4 (90) Emma E. Høien.

Dommer: Warren Augustus Wade, Karmsund Ballklubb

Tilskuere: ca 40

EIKs lag: Karoline S Pedersen, Renate Dyrnes, Cecilie Åmot, Andrea V Slettebø, Kaja Stapnes, Ragnhild Torstensen, Nora Aakre, Emilie Klippen, Emma E. Høien, Martine Klippen og Konstanse Landro.

Benyttede innbyttere: Anne Birkeland, Marielle R. Vinningland og Hilde FIgve.

Share