Kamprapport: EIK – IBV 0-1

EIK leverte en god treningskamp mot topplaget IBV fra Island. Men sjansesløseri foran mål førte til at tigrene tapte 1-0 i Tyrkia.

EIK – IBV 0-1 (0-1)

IBV scoret kampens eneste mål da laget slo EIK 1-0 i tirsdagens treningskamp i Belek i Tyrkia. Tigrne gjorde imidlertid en svært god figur og burde vunnet kampen.

EIK fikk en god start på kampen og dominerte stort innledningsvis under gode forhold i Tyrkia-varmen. Til tross for at laget dominerte banespillet, maktet de ikke å komme seg til noen store sjanser. I stedet var det IBV som tok ledelsen etter drøye 10 minutters spill da Flazsa måtte gi retur på et frispark. IBV-spilleren var kald da han sørget for 1-0-ledelse til islendingene.

Noen minutter etter scoringen var Markus Naglestad nære på ved å ordne utligning. Et frispark fra 35 meter fikk IBVs keeper så vidt fingrene på, og dermed endte det med hjørnespark. Tigrene rullet på ny opp et angrep hvor Sverre L. Larsen avsluttet med et skudd som gikk midt i en IBV-spiller.

Dominerte

Den første halvtimen var EIK det førende laget, mens IBV var effektive og scoret på lagets eneste sjanse. Grzegorz Flasza vartet opp med en vakker redning etter et bra hodestøt fra IBV snaue ti minutter før pause.

Gjennomgangsmelodien i den første omgangen var at tigrene dominerte banespillet og hadde ballen mest. Samtidig var IBV giftige hver gang de nærmet seg EIKs 16-meter. Ingen av lagene maktet å skape noen store sjanser de siste minuttene av omgangen. Stillingen ved pause var 1-0 til IBV.

Gode etter hvilen

2. omgang startet med mange tøffe dueller og forholdsvis amper stemning mellom lagene. Ti minutter ut i omgangen satte tigrene ballen i mål, men scoringen ble ikke godkjent grunnet offside. Rett etterpå var Markus Naglestad igjen nære på å utligne for EIK da han mottok et nydelig gjennomspill. Avslutningen endte imidlertid med corner.

Markus Naglestad ble felt i 16-meteren 70 minutter ut i kampen. Dommeren tildelte tigrene korrekt et straffespark. Den tok Naglestad selv, som var uheldig og satte ballen over mål. Det var i en periode hvor EIK absolutt hadde fortjent en utligning.

IBVs farligste våpen var definitivt dødballer. Slik holdt de også på å doble ledelsen drøye kvarteret før slutt, men Flasza var med på notene og hindret scoring. Mot slutten leverte EIK mye bra angrepsfotball, og to store sjanser ble rullet opp – uten at det resulterte i mål for EIK.

Produserte store sjanser

Mot slutten av omgangen skjedde det svært mye foran IBVs mål. Tigrene hadde virkelig fortjent en utligning etter at flere store sjanser ble skuslet bort. På overtid ble Markus Naglestad spilt gjennom alene med keeper. Han ble revet over ende, og det så ut som et soleklart frispark. Den tyrkiske dommeren vinket imidlertid spillet videre. Det var omtrent det siste som skjedde i kampen, og dermed endte det med 1-0-tap for tigrene i en kamp hvor de hadde fortjent bedre.

KAMPFAKTA

Treningskamp i Belek, Tyrkia:

EIK – IBV (0-1)

Mål: 1-0 (12)

EIKs lag: Grzegorz Flasza – Marcel Wawrzynkiewicz, Kim Robert Nyborg (Stian Sleveland fra 81), Kevin Jablinski, Juanma Cordero – Henning Romslo – Chris Sleveland (Kenneth Grande inn fra 64), Aleksandar Corovic (Morten Bjørlo inn fra 64) – Sverre. Larsen (Sander Remme fra 87), Erixon Danso – Markus Naglestad

Share