Kamprapport: EIK – Sola 4-3

Det ble en målrik generalprøve for EIK mot Sola.

EIK – SOLA (2-1)

Det var nydelige forhold da lørdagens generalprøve ble sparket i gang på Husabø.

De gule og svarte tok kommando fra start og dominerte banespillet innledningsvis. Kombinasjonsspillet satt og EIK utfordret Sola-forsvaret flere ganger. Sju minutter i kampen skaffet hjemmelaget seg frispark i farlig posisjon. Fra over 20 meter gjorde Markus Naglestad ingen feil da han curler ballen i venstre hjørne – utakbart for keeper.

Dominerte

Noen minutter senere kunne samme mann doblet ledelsen på et frispark fra nøyaktig samme posisjon. Bare en god redning hindret scoring.

Solas første sjanse i kampen endte med utligning til de hvitkledde. Laget fikk en fin overgangs mulighet, og EIK-forsvaret var ikke helt med på notene. Alene med Larsen Berg gjorde Sola-spilleren ingen feil, og dermed var stillingen 1-1. EIK svarte med å ta ledelsen kjapt igjen. En våken Kenneth Grande så at Sola-målvakten stod langt ute. Det utnyttet han til det fulle da skjøt fra midtbanen. Ballen hadde perfekt høyde og dalet ned i mål til 2-1.

Presset

Hjemmelaget fortsatte å dominere, og fikk trille mye ball på Solas banehalvdel. Men gjestene gjorde det vanskelig for EIK å finne rommene når de lå godt organisert bakover. Aleksandar Corovic var nære på å øke ledelsen da han fyrte løs fra 16 meter. Skuddet gikk i tverrliggeren og ned på streken før keeper fikk kontroll.

På overtid i 1. omgang fikk EIK en trippelsjanse etter hjørnespark. Bare en fantastisk Sola-keeper hindret scoring til tigrene. Ved pause var stillingen 2-1 til EIK, selv om det ikke hadde vært noe å si på om ledelsen hadde vært større.

Sola best i gang

I 2. omgang kom gjestene best i gang og tok en tidlig ledelse på et hodestøt etter et presist innlegg fra venstre. Sola fortsatte å kjempe EIK ut av rytmen. Det resulterte også i at laget tok ledelsen 3-2  da snaue timen var spilt. Et angrep på venstresiden endte med at en Sola-spiller curlet ballen i lengste.

Etterpå våknet EIK og kom bedre med i oppgjøret. Stian Sleveland sørget for utlignet da han var sist på ballen inne i 5-meteren. Tigrene fortsatte å dominere, og kampbildet minnet mer og mer om det som var før hvilen. Flere store sjanser ble produsert – uten uttelling.

Da EIK skaffet seg et frispark utenfor 16 meteren gjorde Naglestad seg igjen klar. På elegant vis hamret han ballen ned i venstre hjørne for keeper til 4-3. Fem minutter før slutt kunne Naglestad økt ledelsen, men avslutningen gikk i stolpen. Også Kenneth Grande kunne gitt EIK en ny scoring med et skudd fra distanse, men forsøket ble avverget av keeper.

Flere sjanser ble det ikke, og dermed endte det med 4-3-seier til EIK.

 

KAMPFAKTA

Treningskamp, B&G-banen, Husabø:

EIK – Sola 4-3 (2-1)

Mål: 1-0 (8) Markus Naglestad, 1-1 (19) 2-1 (22) Kenneth Grande, 2-2 (51), 2-3 (59), 3-3 (65) Stian Sleveland, 4-3 (79) Markus Naglestad

Dommer: Micha Kellerhals

Tilskuere: 220

EIKs lag:Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Stian Sleveland, Kim Robert Nyborg, Juanma Cordero – Henning Romslo,  Kenneth Grande, Aleksandar Corovic (Chris Sleveland fra 77) – Sverre L. Larsen (Morten Bjørlo fra 77), Erixon Danso – Markus Naglestad

Share