EIKs jenter 13 til topps på Hinna Cup

EIKs jenter 13 vant helgens Hinna Cup.

UNGDOMSAVDELINGEN

Lørdag og søndag var det duket for Hinna Cup-turnering. Det ble ett kanonflott vær å spille i, og temperaturen tilsa kortbukse og kortarmer på EIK-jentene.

Innledende kamper var på lørdag, og EIK kom i pulje med Havørn, Hinna 2 og Brodd.

Første kampen vant EIK komfortabelt 6-0 over Havørn, målscorere var Dina R. Arntsen, Ine Rosland (3) og Gine Ørsland (2)

Neste motstander var Hinna 2, og her vant EIK 3-0 etter mål av Gine Ørsland, Aurora Fluge og Sofie Efteland

Siste kamp var mot Brodd, men i denne kampen måtte jentene jobbe hardt for seieren. Det endte til slutt 2-1 til EIK, og målscorere var Dina Arntsen og Sofie Efteland.

Som puljevinner, så gikk jentene direkte til semifinale i A-sluttspillet. Sluttspillet foregikk på Viking stadion søndagen, og første kamp var klokken 14.00 mot Brodd – det laget de hadde slått knepent dagen før. Det ble en spennende kamp, og EIK gikk først i ledelsen 1-0, målscorer Sofie Efteland. Dessverre klarte Brodd å utligne før kampen var over, og det endte med uavgjort 1-1. Det hele måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse – best av 5, og der var EIK suverene. Flinke Malin Mikalsen i mål reddet alle 3 straffene til Brodd, og EIK-jentene Oda Sæstad, Sofie Efteland og Aurora Fluge sørget for 3 mål til EIK.

Spennende finale

Finalen var mot Bremnes, ett lag fra Hordaland som de aldri hadde spilt mot, og derfor visste veldig lite hvor gode de var. EIK holdt trykket i hele første omgang, og Bremnes var knapt over midtbanen. Men klarte ikke å få ballen i mål bak den flinke Bremnes keeperen. I begynnelsen av andre omgang klarte Dina R. Arntsen å skyte ballen i mål, og EIK gikk opp i ledelsen. Men så falt konsentrasjonen litt, og Bremnes fikk 2 kjappe mål, og plutselig ledet de 2-1. I slutten av andre omgang var en Bremnes-spiller uheldig og tok ballen med hendene rett foran mål. Det ble da straffe, som Sofie Efteland satte sikkert i mål – 2-2 – og det ble veldig spennende på slutten. Det endte 2-2, og igjen klar for straffesparkkonkurranse. Ikke så suverene som sist, men vant til slutt 3-2 etter 5 straffer, og målscorerene var Sofie Efteland, Aurora Fluge og Amalie Hovland. Bremnes-treneren kom bort etter kampen og sa det var veldig fortjent at EIK vant, det var det beste laget på banen.

Jentene vant t-skjorter og stor flott pokal i premie.

Share