Kamprapport: Vidar – EIK 1-2

To fulltreffere av Markus Naglestad sørget for sesongens første trepoenger i nabooppgjøret mot Vidar på Lassa.

VIDAR – EIK

Det var fantastiske forhold da kampen ble sparket i gang 2. påskedag på Lassa. Bare en hard bane gjorde forholdene fullkomment.

Gjestene kom best i gang og tok initiativet i oppgjøret. Da fire minutter var spilt, ropte EIK-supporterne på straffespark da Morten Bjørlo gikk i bakken etter å ha utfordret på sin venstrekant. Men dommeren vinket spillet videre.

Jevnt

1. omgangen utviklet seg til å bli et klassisk lokaloppgjør hvor det ble mange dueller og lite finspill på den harde Lassa-matta. Det ble slått en del feilpasninger hos begge lag, men både Vidar og EIK var interessert i å angripe når de fikk muligheten. Ikke uventet var vertene farlige på dødballer, og EIK levde farlig ved et par anledninger. Midtveis gjorde Kevin Jablinski en god jobb med å blokkere et skudd som så ut til å ha en farlig retning mot EIK-målet.

Erixon Danso hadde fikk også en gyllen dobbeltmulighet, men et kompakt Vidar-forsvar sørget for at forsøkene ble blokkert. Tigrene forsøkte flere ganger å finne ledige rom, men Vidar lå stramt i rammen og gjorde det vanskelig for gjestene. Stillingen ved pause var 0-0.

Havnet under

Hjemmelaget kom klart best i gang i 2. omgang, og virket tente og aggressive i starten. Det stresset EIK, som hadde problemer med forsvare seg når hjemmelaget kom med flere i angrep, særlig på overgangsmuligheter. Det resulterte også i kampens første mål da Jacob Toft satte ballen enkelt mål etter et fint angrep på høyresiden, hvor et lavt innlegg fant Vidar-angriperen, som ikke gjorde noen feil.

Snuoperasjon

Ledelsen fikk de imidlertid ikke holde lenge på. Dommeren pekte på straffemerket da ballen gikk i hånda til en Vidar-spiller. Fra ellevemeteren var Markus Naglestad sikkerheten selv da han gjorde 1-1. Ballen satte han kontant i høyre side. I perioden etter scoringen var Vidar klart best, og Larsen Berg måtte ved to anledninger i aksjon hvor han vartet opp med to gode redninger.

Men EIK viste seg fra en svært effektiv side på Lassa 2. påskedag. Drøye kvarteret før slutt gjorde innbytter Bubacarr Sumareh et nydelig forarbeid før han serverte Markus Naglestad, som sikkert satte dagens andre fulltreffer.

Mot slutten av oppgjøret jaget hjemmelaget en utligning, men EIK forsvaret seg heroisk. Flere scoringer ble det ikke, og dermed tok EIK sesongens første trepoenger.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, Lassa:

Vidar – EIK 1-2 (0-0)

Mål: 1-0 (53) Jacob Toft, 1-1 (57) Markus Naglestad, 1-2 (77) Markus Naglestad

Dommer: Adrian Bjørkhaug Gjendemsjø(Tertnes Fotball)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Kim Robert Nyborg, Kevin Jablinski, Juan Manuel Cordero – Henning Romslo (Manuel Gonzalez fra 90), Aleksandar Corovic (Bubacarr Sumareh fra 60), Chris Sleveland – Morten Bjørlo, Markus Naglestad, Erixon Danso

Share