Kamprapport: EIK – Moss 0-1

EIK gikk på et skuffende 1-0-tap hjemme mot Moss søndag.

EIK – MOSS 0-1 (0-0)

Det ble en underholdende start på kampen i Idrettsparken søndag. EIK var livlige den første halvtimen og skapte flere gode muligheter etter bra angrepsspill. Både Sumareh og Danso på hver sin kant var livlige. Sistnevnte hamret ballen i tverrliggeren etter noen minuttersspill, men keeper så tilsynelatende ut til å ha god kontroll. Neste sjanse stod Chris Sleveland for, som met sitt tunge skudd traff målet, men keeperen reddet forsøket greit.

God start

Moss var heller ikke ufarlige da de angrep, og hadde et par gode angrep. Gjestene kunne fort tatt ledelsen da de var på vei gjennom alene med keeper, men en mesterlig takling av Kevin Jablinski hindret ledelse.

Bubacarr Sumareh var sikker på at han hadde gitt EIK ledelsen midtveis i omgangen. Med enorm fart hadde kom han perfekt gjennom. Han satte ballen forbi keeper, og ballen var på vei til å trille i mål, men en Moss-spiller klarte akkurat å redde ballen på streken.

Etter den enorme sjansen jevnet det seg noe ut, men EIK var det klart beste laget og hadde fortjent en ledelse inn i garderoben til pausen.

Moss skapte farligheter

Bortelaget fra Melhøs kom best i gang etter sidebyttet. Bare to minutter var spilt da et hodestøt gikk like over mål etter et bra innlegg fra venstre. Vertene holdt på å rote det til for seg selv da Kim Robert Nyborg skulle stusse en ball tilbake til Nicolai Larsen Berg. En våken Moss-spiller snappet opp ballen og avsluttet like til side for mål. Utover i omgangen produserte EIK noen halvsjanser, men de var ikke i nærheten av å komme opp på det nivået de hadde de første.

EIK skapte en ok sjanse på et hjørnespark ti minutter før slutt, men Moss fikk klarert. Hvittrøyene gikk rett i angrep. Moss-spilleren havnet alene på venstrekanten. Alle trodde han skulle legge inn, men i stedet plasserte han ballen nede til venstre i mål, og dermed var gjestene i føringen.

Burde utlignet

Hjemmelaget kjempet desperat etter en utligning i sluttminuttene, og på overtid fikk Erixon Danso en kjempemulighet på høyrekanten. Bare en feberredning hindret utligning. EIK fikk aldri utligningen og Moss kunne juble for tre poeng til slutt.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 1, Idrettsparken:

EIK – Moss FK 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (79) Rene Aleksander Elshaug

Dommer:  Shervin Enger Heydary (Ridabu IL)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Kim Robert Nyborg, Kevin Jablinski, Juan Manuel Cordero – Henning Romslo (Aleksandar Corovic fra 48), Chris Sleveland, Morten Bjørlo (Stian Slevelan fra 83) – Bubacarr Sumareh, Markus Naglestad, Erixon Danso

Share