Kamprapport: Brodd – EIK 0-2

EIK er videre til 2. runde i cupen etter 2-0-seier borte mot Brodd.

BRODD – EIK 0-2 (0-0)

Kampbildet i den 1. omgangen av cupoppgjøret ble slik man hadde forventet på forhånd – et EIK-lag som dominerte banespillet, og et godt organisert Brodd-lag som ville gjøre det vanskelig for tigrene.

De gule og svarte tok kommando fra start, og allerede etter 6 minutter kom kampens første sjanse. Et bra EIK-angrep endte til slutt med at Morten Bjørlo forsøkte å servere Mathias K. Perttamo, men pasningen var akkurat ikke presis nok til at sistnevnte fikk avslutte. Fire minutter senere kunne Perttmo gitt gjestene ledelsen da hans velplasserte skudd fra 16 meter så vidt ble reddet av Brodds målvakt, som måtte ut i full strekk. Kampen fortsatte i samme spor, og hjemmelaget forsøkte seg på noen giftige overganger, men EIK-forsvaret hadde stort sett kontroll. Til tross for mye ballbesittelse, maktet aldri EIK å spille seg til de helt store mulighetene.

Brant straffespark

Midtveis i omgangen gikk Stian Sleveland i bakken. EIK ble tildelt straffespark. Morten Bjørlos forsøk var for løst, og dermed reddet Brodds keeper forsøket fra midtbanespilleren. På returen dukket Perttamo opp, men skuddet fra skrå vinkel gikk over mål.

Mot slutten av omgangen trykket EIK på for en scoring, men hver gang fikk Brodd avverget, noe som ofte resulterte i hjørnespark. Lagene gikk dermed målløse i garderoben til pause.

Brodd best i gang

Etter hvilen var det hjemmelaget som kom best i gang med kampen. EIK virket noe stresset og pasningskvaliteten i åpningsminuttene var ikke i nærheten av å være god nok. Det utnyttet Brodd, som ved flere anledninger fikk stresset EIK-forsvaret. Brodds offensiv pågikk i om lag 20 minutter før EIK begynte å ta tak i kampen igjen. Drøye 20 minutter før slutt gjorde EIK-trener Ojan Bijan et trippeltbytte. Innbytter Bubacarr Sumareh markerte seg med en gang da han serverte Morten Bjørlo som bøyet et vakker skudd i lengste hjørne fra 16 meter til 1-0 til gjestene.

EIK hadde full kontroll etter ledermålet, og på overtid punkterte innbytter Markus Naglestad kampen med en klinisk avslutning ned i høyre hjørne etter målgivende fra Chris Sleveland.

EIK kan dermed juble for videre avansement til 2. runde i cupen.

KAMPFAKTA

1. runde i NM, Midjord:

Brodd – EIK 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 (74) Morten Bjørlo, 0-2 (90) Markus Naglestad

Dommer: Senthalan Sellathurai (Årvoll IL)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marceli Wawrzynkiewicz, Kevin Jablinski, Manuel Gonzalez, Stian Sleveland – Aleksandar Corovic, Chris Sleveland, Sander Remme (Sander Haugstad fra 72) – Morten Bjørlo, Mathias K. Perttamo (Markus Naglestad fra 72), Erixon Danso (Bubacarr Sumareh fra 72).

Share