Kamprapport: EIK – Sola 4-0

Tigrene leverte festfotball og vant fortjent 4-0 mot Sola lørdag.

EIK – SOLA 4-0 (3-0)

Tigrene leverte en gnistrende god 1. omgang mot Sola. Laget scoret tre ganger, men ledelsen burde definitivt vært større ved hvilen. EIK rullet opp det ene gode angrepet etter det andre, og spilte svært fin angrepsfotball i Idrettsparken. Vertene var også langt mer aggressive og direkte, og det var tydelig at de ville gjøre opp for den svake prestasjonen forrige helg.

Festfotball

Husabø-publikumet merket at det lå en scoring i luften, og da EIK fikk et frispark inne på Solas banehalvdel, visste man det ville være en gyllen mulighet. En presis dødball fra Markus Naglestad fant veien til pannebrasken til Manuel Gonzalez, som stanget EIK i ledelsen med sin første scoring for klubben. EIK dundret på videre, og ti minutter senere doblet Bubacarr Sumareh ledelsen med et kontant hodestøt. Igjen var det Naglestad som var i regissørrollen.

Sola var ikke helt ufarlige, men de fleste gangene var det når EIK spilte på seg brudd og gjestene fikk angrepet mot et uetablert forsvar.

På overtid i 1. omgang fikk EIK et frispark i perfekt posisjon. Markus Naglestad tok oppstilling. Han gjorde slik som han har gjort mange før, skrudde ballen rett i vinkelen til 3-0. Det var det siste som skjedde før lagene gikk til pause.

Transportetappe

Med en 3-0-ledelse til pause var kampen i realiteten avgjort. Det inntrykket ble bekreftet da 2. omgang ble sparket i gang. Sola forsøkte en liten offensiv i starten av omgangen, men EIK tok tidlig full kontroll igjen på kampen. Dermed ble det en klassisk transportetappe for tigrene. EIK var nærmere 4-0 enn Sola var redusering. De største sjansene stod Erixon Danso og Manuel Gonzalez for.  Forsøket fra Danso fra kort hold ble blokkert, mens Gonzalez hodestøt endte i stolpen. På tampen av kampen kom Sola alene med Nicolai Larsen Berg, men EIKs sisteskanse vartet opp med en kjemperedning.

EIK gikk rett i angrep. Mathias K. Perttamo fikk avsluttet fra ti meter. Skuddet gikk i stolpen. Sumareh var våken på returen og ordnet 4-0 med dagens andre scoring.

KAMPFAKTA

Seriekamp i PostNord-ligaen, avdeling 1:

EIK – Sola 4-0 (3-0)

Mål: 1-0 (14) Manuel Gonzalez, 2-0 (26) Bubacarr Sumareh, 3-0 (45) Markus Naglestad, 4-0 (90) Bubacarr Sumareh

Dommer: Jon Romuld Håversen (Gimletroll)

EIKs lag: Nicolai Larsen Berg – Marcel Wawrzynkiewicz, Kevin Jablinski, Kim Robert Nyborg, Manuel Gonzalez – Chris Sleveland (Sverre L. Larsen fra 71), Aleksandar Corovic, Morten Bjørlo (Kenneth Grande fra 78) – Erixon Danso, Markus Naglestad (Mathias K. Perttamo fra 66), Bubacarr Sumareh

 

Share