Bijan: – Mitt ansvar

EIK-trener Ojan Bijan var en skuffet mann dagen derpå etter 6-2-tapet for Moss.

MOSS – EIK 6-2 (3-1)

EIK hadde god tro på at laget skulle ta med seg tre poeng hjem. Den troen ble ytterligere forsterket da Markus Naglestad sørget for 1-0-ledelse i 1. omgang. Det var en fortjent ledelse etter massivt EIK-trykk i åpningen. Men så skjedde det noe. Tigrene ga fra seg initiativet og Moss tok styringen fullstendig. Det endte til slutt med hele seks baklengsmål for de hvitkledde på Melløs.

– Det er den mest ydmykende opplevelsen jeg har hatt som trener noensinne. Det er vel den beste oppsummeringen jeg klarer å presentere, sier en skuffet, men fattet Bijan dagen derpå.

– Til syvende sist er jeg ansvarlig for å sørge for at guttene er riktig forberedt, taktisk så vel som mentalt. Den første kritikken må være overfor meg selv, før jeg kan rette blikket andre steder, fortsetter han.

«Til syvende sist er jeg ansvarlig for å sørge for at guttene er riktig forberedt, taktisk så vel som mentalt». Ojan Bijan

Ikke til å kjenne igjen

EIK avsluttet vårsesongen på en praktfull måte. Det var lite som minnet om de taktene på søndag.

– Vi gikk fra en flott avslutning inn mot sommerferien, til en god oppstart med mye bra trening og en påskrudd gjeng, til 6-2 tap søndag. Jeg har virkelig gått glipp av en «missing link» et sted på veien, for dette er ikke mitt lag. Dette var ikke laget jeg kjenner, uttaler han.

– Moss skal ha ros for å være taktisk disiplinerte og fremstod med en «never give up, never die»-mentalitet. Vi derimot, ga opp etter 20 minutter, og gjorde så mye selvskade i løpet av kampen at vi tidvis virket som vi var på lag med Moss. Dette er den brutale, ærlige sannheten, sier han.

Pinlig

EIK-treneren mener søndagens opptreden var av det pinlige slaget.

– Vi er ikke i nærheten av å være der vi skal være mentalt. Hvordan vi kan gå fra solide bortekamper mot FFK og Stjørdals/Blink til dette, er rett og slett pinlig. Jeg var ærlig, og kommer til å være ærlig med mine spillere. Dette handler ikke om relasjoner, spillestill, taktikk, arbeidsoppgaver eller noe i den duren. Dette handler om å vise karakter og personlighet, som individer så vel som et lag, og der feilet vi grovt, sier han.

«Nå vil jeg se kampen på ny, omstille og sørge for at vi aldri tillater noe slikt igjen, noen gang». Ojan Bijan

– Nå vil jeg se kampen på ny, omstille og sørge for at vi aldri tillater noe slikt igjen, noen gang, sier Ojan Bijan.

Om lag 30 EIK-supportere hadde tatt turen til Moss for å støtte tigrene. EIK-treneren beklager til de fremmøtte og takker for støtten.

– Vi beklager for den begredelige opplevelsen. Takk for støtten, avslutter han.

Share