Bijan: – Deilig å være i gang

A-lagets oppkjøring er i gang. – Deilig med så mange sultne og energifulle spillere på plass, sier trener Ojan Bijan.

POSTNORD-LIGAEN 2020

Denne uken startet sesongforberedelsene til PostNord-ligaen 2020 for alvor. Spillerne har hatt en drøy måned med fri fra organiserte treninger, og nå var iveren stor etter å komme i gang igjen.

– Det var herlig å være på feltet igjen. Etter et avbrekk siden november og mye planlegging, kartlegging og logistikkarbeid med teamet så var det på tide, sier EIK-trener Ojan Bijan.

– Ekstra deilig er det å se så mange sultne og energifulle spillere på plass. Fotball skal være gøy og gi en masse overskudd – og det gjøre det i aller høyeste grad i EIK, sier uttaler han.

Tett oppfølging

I januar handler det mye om å mykne opp og bygge på styrken til de enkelte spillerne. Det betyr at klubbens nye fysioterapeut, Rebecca Broch, har fått en sentral rolle.

– Rebecca har et meget solid program som gjennomføres med oppfølging. Den vil guttene få mye igjen for.

«Det var herlig å være på feltet igjen. Etter et avbrekk siden november og mye planlegging, kartlegging og logistikkarbeid med teamet så var det på tide». Ojan Bijan

– I tillegg vil det bli gjort litt tester på feltet fremover. Men som i fjor står vi helt ved prinsippet om å balansere belastningen i løpet av en 4 måneder lang oppkjøringsperiode, forklarer han.

Morgentreninger

I februar starter laget opp med morgentreninger flere dager i uken. Assistenttrener Alexander Midtsian får en viktig rolle.

– Aleksander vil gå i gang med rolletrening og terping på morgenøktene, noe som uten tvil vil gi oss en ekstra dimensjon i treningshverdagen. Med dobbeløkter er det også ekstra viktig med balanse i belastningen. Målet er å kunne, steg for steg, jobbe med alle spillets faser nok til at det vi står for i spillestil skal være gjenkjennelig i kamp, utdyper Bijan.

Justeringer

Sammenlignet med fjoråret, gjør EIK-treneren noen justeringer på sesongoppkjøringsprogrammet.

– Noen erfaringer har vi gjort og noen ting vil vi beholde slik som tidligere. Vi bevarer blant annet det å fordele de taktiske prinsippene over en 8 ukers periode. Effektiv fotball står fremdeles i fokus. Vi skal jobbe med det taktiske og samtidig utvikle det fysiske på en forsvarlig måte uten å overbelaste spillerne eller ta fra de overskuddet før sesongen har begynt, sier Bijan.

– Rent praktisk er det en del endringer med blant annet implementert morgenøkter. Spillerne vi har signert har stort sett fotball som hovedfokus og første prioritet. I sin helhet handler det om at vi har profesjonalisert rammene veldig mye mer med flere krav som stilles til både spillere, trenere og klubb, fortsetter han.

Morgenøktene har blitt ønsket varmt velkommen.

– Spillerne ble fortalt om de nye treningstidene og endringene i treningsopplegget og fotballhverdagen før de signerte, så responsen har vært deretter – altså veldig positivt.

Mer synlige

«Vi skal være mye mer synlige innad i klubben, nedover i barn- og ungdomsavdelingen med A-laget. Vi er én klubb, det betyr at som alle andre bedrifter blir vi kun bedre av å jobbe på tvers av «avdelingene» eller i dette tilfelle, lagene i klubben.»

A-laget skal være mye mer synlige innad i klubben, nedover i barn- og ungdomsavdelingen med A-laget.

– Vi er én klubb, det betyr at som alle andre bedrifter blir vi kun bedre av å jobbe på tvers av «avdelingene» eller i dette tilfelle, lagene i klubben. Vi må ikke glemme at spillerne er rollebilder for de yngre og det har en betydning jeg mener vi har et stort potensiale til å gjøre mye med, forklarer han.

Flere utskiftninger

I forkant av årets sesong har det vært mange utskiftninger. Flere spillere har forlatt klubbens, og flere nye har signert.

– Det er aldri lett å miste så mye kvalitet som vi har gjort med de spillerne som har gått ut, men vi har også hentet inn solide spillere som har lokal og regional tilhørighet og samtidig spart veldig mye på lønnsbudsjettet i prosessen. I tillegg har vi identifisert hver eneste spiller veldig nøye før signering, de har alle vært og trent med oss før de ble signert og vi har fått sett på de i spill med våre spillere. Det har en uvurderlig verdi når man skal signere spillere. Det er jeg veldig fornøyd med, kommenterer Bijan.

Også på i støtteapparatet rundt EIK-treneren er det flere endringer.

– Med Aleksander Midtsian, Rebecca Broch og Stian Mong inn, i tillegg til re-signering av Asle, Ramtin Malek Nasri og Stein Erik Koldal, er trenerteamet også komplett, sier han og legger til:

– Jeg har et virkelig godt team i år, en kompetent og energifull gjeng som kommer til å gi mye fra seg og heve nivået. Det viktigste for meg var at teamet brenner like mye for dette prosjektet som meg, og det er jeg i aller høyeste grad overbevist om at de gjør, uttaler Bijan.

– Nå handler det om å dyrke videre på og skape en vinnerkultur, en effektiv spillestil og ikke minst det å utvikle spillere, lag og klubb, avslutter EIK-treneren

Første treningskamp for A-laget spilles 14. februar i Randaberg Arena mot Hinna.

Share