Andreplass til EIK-damene i tøff turnering

EIK-damene gjorde en god figur på Sørlandet i helga.

DAMELAGET

EIK reiste lørdag morgen til Kristiansand for å delta på en fotballturnering for damelag. På programmet stod to kamper mot henholdsvis Sørfjell og Gimletroll.

Troppen som la ut på tur var litt redusert da dette var helgen før vinterferien og noen spillere var reist på ferie, samtidig som vi har noen som var ute med skade.

Da kampen mot Sørfjell startet var EIK-damene virkelig «på» og laget tok en solid 4-0 seier der hele laget tidvis spilte flott fotball.

Denne kampen ga EIK-damene selvtillit foran oppgjøret mot Gimletroll. EIK gikk ut og ønsket å presse Gimletroll høyt slik de ikke skulle få spille sitt spill. Dette virket bra og EIK ledet 2-0 til pause etter to gode skudd av Martine Klippen. I pausen ble det klart at innbytterbenken var tom og de spillerne som var utpå måtte bare kjempe det de kunne. Når andre omgang startet fikk Gimletroll den starten de håpet på og reduserte til 2-1. Men EIK ga seg ikke og samtlige spiller løp, kjempet og trykket til i hver eneste duell. EIK-damene hadde med seg spiller som ikke er mer en 15 år som storspilte sammen med de litt mer rutinerte.

Spennende og jevnt

Gimletroll hadde ballen mest, men EIK var frempå å yppet seg de og. Dette tempoet kostet krefter så når en av spiller måtte ha 5 minutter pause tok keeper Celine Refsland sporty på seg drakten av en utspiller og gikk frem som spiss og kjempet som resten av laget. Gimletroll fikk utligne til 2-2 to minutter før slutt. Men rett før slutt trykket EIK veldig på men avslutningen strøk rett utenfor vinkelen. Kampen endte 2-2 men det resultatet gjorde at EIK vant puljen og skulle møte et kretslag fra Agder på søndagen.

Til finalen fikk EIK låne to lokale spillere for å kunne ha litt å gå på gjennom de neste 2 x 45 minuttene.

Rett etter start er EIK uheldige med en klarering som treffer en annen spiller og bare detter ned i EIKs mål. EIK ser litt slitne ut og klare ikke komme helt opp i motspillerne slik at de får spilt seg alt for lett gjennom. Men EIK gir seg ikke og kjemper seg til noen muligheter, men Agders gode keeper får avverget det som kommer. Til pause er fortsatt stillingen 1-0 og EIK bestemmer seg for å bruke det de har igjen av krefter på å jage et mål. Igjen er det Agder som bryter og får satt inn sitt andre mål. Da forsvinner dessverre mye av luften i EIK-jentene og Agder får trille inn 3 mål til utover omgangen. Rett før slutt får Sekine Netland spilt Martine Klippen som får vendt bort en motspiller og satt ballen kontant i mål 1-5.

Selv om tallens tale er klar skal det sies at EIK tidvis var farlig frempå og hadde sine anledninger til og pynte på resultatet. Men selv med tap i finalen så skal laget fra Egersund være godt fornøyde med at de har fire lag fra andre divisjon bak seg på resultatlisten.

EIK-damene takker Bertelsen & Garpestad AS og EIK som var med og sponset og la til rette for å delta på denne cupen.

 

Share