Kamprapport: EIK – Asker 1-1

EIK havnet under mot Asker, men kom tilbake og sikret 1-1 i den historiske hjemmekampen på ØsterHus Arena.

EIK – ASKER 1-1

I flomlys og et skikkelig ruskevær hvor regnet høljet ned, ble 1. omgang sparket i gang på ØsterHus Arena. EIK fikk en tung start på kampen og ble hengende etter fra start. Asker hadde virkelig gjort hjemmeleksa si og tok kommandoen fra start. Etter ti minutter måtte Herman Kleppa forlate banen med skade, han ble erstattet av Sander Haugstad.

Gjestene dominerte banespillet og rullet opp flere ganger, særlig på venstresiden anført av Fitim Kastrati. Kvarteret ut i kampen kom scoringen. Sivert Strangstad klemte til fra distanse. Skuddet gikk ned i lengste hjørne, utakbart for Korneiciks. Asker fikk kontrollere, og EIK fikk aldri tak på ballen. Dermed ble tigrene løpende mye i mellom den første omgangen.

De siste ti minuttene viste EIK litt bedre takter, men de var aldri i nærheten av noen store sjanser. Derfor var det på ingen måte ufortjent at Asker ledet til pause.

Hevet seg

EIK åpnet langt friskere i 2. omgang, og var det klart beste laget i åpningen av omgangen. Det ble også et bilde på hvor stor rolle den kraftige vinden spilte inn på ØsterHus Arena. EIK kom til et par gode sjanser, men det var gjestene som skapte den første store muligheten. Deniss Korneiciks vartet opp med en nydelig dobbeltredning da Asker broderte seg gjennom EIK-forsvaret.

Da drøye timen var spilt skaffet Bubacarr Sumareh straffespark på vei gjennom i 16-meteren. Alexander Dang var sikkerheten selv og sørget for utligning.

Scoringen resulterte i at Asker på nytt tok initiativet i kampen. Men det var først mot slutten av oppgjøret at de store sjansene kom. Asker produserte noen gigantmuligheter de siste ti minuttene. EIK slapp med skrekken da Asker to ganger på rad bommet regelrett på åpent mål etter nydelige kontringsmuligheter.

Tre minutt på overtid kunne Chris Andre Formo sørget for at alle tre poengene ble med hjem til Egersund da han hamret et skudd i tverrliggeren. Det var også det siste som skjedde i kampen.

Foto: Kjell Åvendal

KAMPFAKTA

Sluttspillkamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, ØsterHus Arena

EIK – Asker

Mål: 0-1 (15) Sivert Strangstad, 1-1 (62) Alexander Dang (str)

Dommer: Anders Bodding, Haga

EIKs lag: Deniss Korneiciks – Herman Kleppa (Sander Haugstad fra 11) (Adonis Brahimi fra 70), Henrik Breimyr, Stian Sleveland (Scott Vatne fra 70), Adi Markovic – Kenneth Grande, Andreas Petersson – Mathias K. Perttamo (Chris Andre Formo fra 70), Bubacarr Sumareh, Ermal Hajdari – Alexander Dang

 

 

Share