Sondre Tollefsen – tredje generasjon A-lagsspiller

Da Sondre Tollefsen fikk sin debut på EIKs A-lag i lørdagens seriekamp mot Sotra, sørget han samtidig for at vi fikk vår fjerde familie som har levert A-lagsspillere i tre generasjoner.

A-LAGET

Fra før av har vi Kurt, Reidar og Kai-Ove Stokkeland og Ingolf, Ivar og Espen Nilsen der far-sønn-sønnesønn har spilt A-lagsfotball for EIK.

I tillegg har vi trioen Christian Carlsen (oldefar), Jørgen Carlsen (morfar) og Jonas Skulstad, som alle har akslet vår drakt på A-lagsnivå. Teller vi med far Jan Kjell Skulstad, så blir det faktisk fire generasjoner av Carlsen-Skulstad som har spilt på vårt A-lag. Dog ikke i rett nedadstigende linje.

Når det gjelder «di Tollefsen», så debuterte bestefar Tor Tollefsen (bildet over helt til venstre) på EIKs A-lag som 17-åring i 1966. Tor, som spilte midtstopper gjennom det meste av sin karriere, fikk totalt 278 A-kamper før han la opp etter 1979-sesongen. Artikkelforfatteren (som fikk med seg Tors fire siste sesonger som tilskuer) husker ham som en sterk hodespiller, selv om han spilte med briller!

Sondres far Henning (f. 1977) debuterte som Sondre på A-laget det året han fylte 18, i 1995. Han etablerte seg på midtbanen på laget som rykket opp fra fjerde divisjon, men valgte så å fortsette karrieren i Eiger etter bare 18 kamper i EIK-drakta.

Henning Tollefsen (bildet over i kamp mot Moi i 1995) var en aggessiv midtbanespiller med et sterkt vinnerinstinkt. Det førte både til en del kort av ymse farger, men han var også svært uheldig med skader. To alvorlige kneskader førte til at han måtte gi seg med fotball bare 23 år gammel, etter 51 A-kamper for Eiger.

Det hører også med at Sondres onkel Tore Tollefsen spilte 135 A-kamper for EIK i perioden 1991-95. Også Tore fortsatte karrieren i Eiger, der han var en viktig spiller på laget som nesten rykket opp til nest øverste nivå i 1996.

Sondre Tollefsen har vært en del av EIKs talentfulle 2002-årgang, der far Henning har vært inne som trener. Her var Hallvar Steinskog den første som fikk forsøke seg på A-laget, da han var innpå i treningskampene mot Eiger og Mandalskameratene i fjor sommer. Hallvar har også sittet på benken i seriekamper. Men Sondre er den første fra årskullet som har vært innpå banen i en seriekamp.

Vi håper han var den første av mange!

Share