Kamprapport: Bryne – EIK 2-1

Sesongen er over for EIK etter at laget tapte 2-1 på Jæren.

BRYNE – EIK 2-1

Utgangspunktene for de to lagene kunne ikke vært mer forskjellig da de entret gressmatta i solskinnet på Bryne stadion lørdag. Bryne var allerede sikret opprykket, og kunne spille helt uten press, mens tigrene visste at kun seier var godt nok.

Dermed var det en skikkelig mental trøkk i ansiktet til EIK da Bryne ble tildelt straffe før minuttet var spilt. Først reddet Korneiciks, men dommeren mente straffesparket skulle tas om igjen. Da var Holtan sikker i sin sak og ga hjemmelaget ledelsen. Tigrene siste karakter og slo tilbake umiddelbart da Simen Haugom ordnet utligning etter et praktangrep fra EIK.

Tett

Det bølget frem og tilbake i første del av omgangen; EIK med mest ball, mens Bryne var som vanlig giftige på sine overganger. De gule og svarte hadde flere gode anledninger til å ta ledelsen etter godt angrepsspill, men dessverre hadde ikke Kleppa, Sumareh eller Haughom nok presisjon i avslutningene. I stedet var det Bryne som tok ledelsen. Joachim Holtan sørget for ny Bryne-ledelse da han snek seg foran EIK-stopperne etter en god overgang.

På tampen av omgangen ble det dramatisk. Først ville Bryne ha straffespark, dommeren vinket spillet videre. EIK kjørte en god overgang som endte med at Haughom fikk avsluttet, men forsøket gikk i stolpen. Dermed var stillingen til pause 2-1 til jærbuene.

God start

EIK startet friskt etter hvilen og bet seg fast rundt Brynes 16-meter. Flere farligheter ble produsert, uten at gjestene fikk uttelling. Når utligningen ikke kom, fikk Bryne justert seg og fikk kampen mer inn i sitt spor. De gule og svarte slet på den siste tredjedelen, mens Bryne hele tiden luktet overgangsmuligheter. Samtidig brukte tid langt tid på en hver dødballsituasjon, noe som førte til at EIK kom ofte ut av rytmen og ikke fikk opp tempoet i angrepsspillet sitt.

Mot slutten av oppgjøret kom EIK med en ny offensiv, men Bryne forsvarte seg godt. Til slutt måtte et skuffet EIK-lag innse at sesongen er over.

Foto: Kjell Åvendal

KAMPFAKTA

Sluttspillkamp i PostNord-ligaen, avdeling 2, Bryne stadion:

Bryne – EIK

Mål: 1-0 (2) Joachim Holtan, 1-1 (3) Simen Haughom, 2-1 (22) Joachim Holtan,

Dommer: Jørgen Haga (Ekholt BK)

EIKs lag: Deniss Korneiciks – Herman Kleppa, Adonois Brahimi, Henrik Breimyr, Adi Markovic (Stian Slevelan fra 56)  – Mats Peterson, Kenneth Grande – Bubacarr Sumareh, Alexander Dang, Ermal Hajdari (Mathias K. Perttamo fra 56)  – Simen Haughom

 

Share