Damelaget måtte tenke kreativt i koronaåret

Da det ble klart at det ikke ble noe damelagsfotball i 2020, ble det i hvert fall fotballsesong på de aller fleste i troppen takket være deltakelse i Jenter 20-klassen.

DAMELAGET 

I likhet med resten av fotball-Norge fikk EIK-damene et spesielt år med fotball. Ingen seniorkamper i serien i det hele tatt i 2020. De smøret seg med tålmodighet så lenge de kunne, men måtte til slutt innse at det ikke ble noe damelagsfotball i år. Det hindret imidlertid ikke trenerapparatet til å tenke kreativt; så lenge det ikke barne- og ungdomsfotballen var stengt, åpnet det seg muligheter for at de på A-laget som var unge nok, likevel kunne se frem til en fotballsesong.

– Heldigvis var det ikke noe i veien for å spille Jenter 20-fotball, og det har vært en solid opptur for oss i høst, sier trener Sveinung Klippen. Han har trent laget sammen med Henning Tollefsen. I tillegg har Gunnar Gunnarsen, Ottar Folland og Kåre André Netland vært en del av trenerteamet.

– Det var selvsagt kjipt for spillerne våre over 20 år, men det var dessverre ingen vei utenom, og ingenting vi kunne gjøre. Heldigvis har de ikke vært alene om å ende opp med en sesong uten å spille en eneste seriekamp. Vi har hatt veldig vondt av de fem spillerne det gjelder, men vi er veldig glade for at de har signalisert at de ønsker å satse videre neste år, sier Klippen.

– På trening viste de også imponerende innsats og glød hver gang de var med, til tross for at de visste at det kunne ende med at sesongen ble avlyst. Det har også vært veldig viktig for resten av spillergruppen, sier han.

Gode prestasjoner på løpende bånd

EIKs Jenter 20 har levert en strålende sesong i sin divisjon. Jentene har stått for den ene gode prestasjonen etter den andre.

– Det er et ungt og talentfullt lag som har skapt mange fine øyeblikk i år. Det har blitt mange fine høydepunkt, sier Klippen.

Den gode sesongen til Jenter 20-laget kulminerte i at de tok seg videre til sluttspillet. Der har motstanderne omtrent bare bestått av sammensatte lag fra Rogaland.

– Det gjør prestasjonen til laget enda større. De har møtt lag bestående av spillere flere klubber. Likevel har de halet i land flere seire, og det skal de har skikkelig ros for, sier Klippen.

Ungt mannskap

I noen kamper har Jenter 20-laget også hatt med seg flere unge spillere fra andre aldersbestemte lag i ungdomsavdelingen. Klippen har latt seg imponere.

– Vi har benyttet flere 15-åringer, og de har virkelig klart seg bra. Det gleder meg stort, sier han.

Planleggingen av neste sesong røper Klippen allerede er i gang.

– Vi har allerede begynt så smått å planlegge 2021. Jeg har god tro på at vi skal stille et slagkraftig lag, forhåpentligvis blir det seniorfotball med mange unge og talentfulle EIK-spillere i aksjon.

 

Share