EIK STYRKER SATSINGEN PÅ SPILLER OG TRENERUTVIKLING

EIK Fotball er svært glade for å offentliggjøre at vi har ansatt John Petersen som ny Spiller- og Trenerutvikler for gutte- og jentefotballen i klubben.

– Styret i EIK Fotball har vært svært samstemte foran 2021 sesongen i at klubben ønsker å satse enda mer på spiller og trenerutvikling. Dette har til nå vist igjen i at alle lag har fått nye baller og utstyr, alle trenere kommer til å motta en utvidet trenerpakke med utstyr og nå til sist ansettelsen av John Petersen. Forrige sesong tok klubben som kjent en stor investering i ungdomsfotballen med nye drakter og windbreakere til alle spillere opp til 16 år sier Daglig leder Kenneth Andersen. Vi jobber hardt hver eneste dag med å legge forholdene best mulig til rette både for trenere og spillere i klubben. Vi har ennå mange områder som vi kan bli bedre på, men vi føler at vi er på riktig vei.

Med ansettelsen av John Petersen så vil våre trenere få en mye bedre støtte og oppfølging i hverdagen. Det å være foreldretrener kan være en tøff utfordring og da føler vi at det er viktig at også trenerne får en støttespiller og medhjelper. John kommer ikke til å ha ansvar for et eget lag i klubben da tidligere erfaringer viser at det tar mye tid. Istedenfor skal ha ansvar for oppfølging på feltet side om side med våre allerede flinke trenere.

I tillegg til dette vil han også få ansvar for ulike spillerutviklingstiltak som Team Sørvest og UEGO akademiet. Han kommer på sikt også til å trene små grupper med de ivrigste guttene og jentene i klubben.

John Petersen er 38 år gammel og kommer fra Danmark. Han har i 2020 fullført UEFA A utdannelsen og har de siste årene jobbet som spiller og trenerutvikler på Færøyene. En viktig faktor for klubben ved ansettelsen var John sitt engasjement for jentefotball. Han har i hele sitt trenervirke ivret spesielt for dette, og var på Færøyene aktiv i prosjektet «Alle jenter på banen» og trente alt fra Jenter-14 til Damelag.

– I mange tilfeller ser vi at fokuset i spillerutvikling fort retter seg mest inn mot gutter, derfor var det viktig for oss å finne en trener som har bevist i handling at han ser både gutter og jenter like mye både på banen og utenfor banen. Når vi i samtaler med John fikk bekreftet hans engasjement så var vi sikre på at vi hadde funnet rett kandidat. Det at han også innehar UEFA A lisens viser at vi har fått en faglig dyktig og engasjert person med oss på laget, sier Andersen.

John har allerede startet jobben i EIK, og vi gleder oss til godt samarbeid.

Share