Tett og godt samarbeid mellom rekruttlaget og A-laget

 

Aleksander Midtsian er assistenttrener på A-laget, og hovedtrener for våres rekruttlag. Takket være 38-åringen begynner det nå å bygge seg et solid samarbeid mellom rekruttlaget, og A-laget i EIK. 

Foran 2020 sesongen ble Aleksander Midtsian klar som assistent til Ojan Bijan, og samtidig fikk ansvaret for våres rekruttlag. Han har sørget for at det er en rød tråd mellom treningsarbeidet til rekruttlag og A-lag. Det har resultert i at fem spillere fra fjorårets rekruttlag enten er tatt opp i a-stallen, eller trener med A-laget nå.

Hvordan legger du opp øktene til rekruttlaget slik at de kan føle på en rød tråd når de tar steget opp å trener med a-laget?

-Utgangspunktet vårt er en felles spillmodell på a- og rekrutt-lag. Det vil si at vi etterstreber en så lik spillestil som mulig både med og uten ball. I tillegg ønsker jeg at rekruttene som hospiterer med A-laget i størst mulig grad kjenner igjen øvelsene når de trener med A-laget. Selvfølgelig er det litt ulikheter, men det viktigste er å være tydelig på hvordan vi ønsker å fremstå.

-Utgangspunktet vårt er en felles spillmodell på a- og rekrutt-lag. Dvs at vi etterstreber en så lik spillestil som mulig både med og uten ball. I tillegg ønsker jeg at rekruttene som hospiterer med a-laget i størst mulig grad kjenner igjen øvelsene når de trener med a-laget. Selvfølgelig er det litt ulikheter, men det viktigste er å være tydelig på hvordan vi ønsker å fremstå.

 

I fjor fikk Sondre Tollefsen sin debut i 7-2 seieren mot Sotra, og ble i vinter sammen med Kujtim Ismaili tatt opp i a-stallen.

-Det har vært kjekt å få komme inn i gruppen med nye folk, og samtidig fått kjenne på nivået som er på treningene. Det er slik en lærer og utvikler seg, sier Sondre Tollefsen.

-Det har vært kjekt å få komme inn i gruppen med nye folk, og samtidig fått kjenne på nivået som er på treningene. Det er slik en lærer og utvikler seg, sier Sondre Tollefsen.

Hvordan har Aleksander lagt til rette for at unge spillere kan få utvikle seg i EIK?

-Når en har prestert på rekrutt treningene over tid så har han gjort slik en også får sjanser med a-laget. Samtidig har «Aleks» kommet med individuelle tilbakemeldinger om posisjonering, og det å være bestemt, sier Kujtim Ismaili

De siste ukene har også trioen Ola Stangeland, Hallvar Steinskog og Jacob Landro vært med å trent med a-laget.

-Øvelsene og prinsippene på begge lags treninger er relativt like, så det hjelper godt når det er en person som er med rundt begge lagene slik Aleksander er, uttrykker Ola Stangeland.

Det er gledelig at nå hele fire spillere født i 2002 og en i 2001 er med og trener på et såpass høyt nivå. Vi håper og tror det vil bli rekruttert flere spillere fra egne rekker i årene som kommer. Samtidig har Aleksander Midtsian en oppfordring:

-Det er motiverende og gøy å se så mange unge spillere utvikle seg, og det viser at det er mulig å bli god i EIK. Samtidig er det viktig å ikke være fornøyd med det, men å jobbe knallhardt hver dag for å bli enda bedre.

Share