Status A-laget med Bijan

Det var ikke noen stor overraskelse da det ble offentliggjort denne uken, at åpningen av Postnord-ligaen blir utsatt til starten av mai. Etter nyheten tok vi en prat med hovedtrener Ojan Bijan:

Først og fremst hvordan påvirker utsettelse av serieåpning oppkjøringen og planen dere hadde lagt? 

– Med utsatt seriestart blir oppkjøringen forlenget, noe som gjør at vi får et bedre treningsgrunnlag og rekker å terpe enda mer på en del detaljer før vi kommer i gang. Det er jo kjipt å ikke få spille treningskamper, samtidig skal vi respektere verdensbildet akkurat nå og være fornøyde med at vi får trene, og har muligheten til internkamper.

Hvordan har det sett ut på treningene nå i pre-season?

– Jeg vil si det ser bra ut, vi har 18 spillere på kontrakt, to unge spillere som har blitt flyttet opp fast og tre rekruttspillere som trener med oss. Det gjør at vi er fornøyde med både antallet og kvaliteten på gruppen. Så hjelper det på at vi har en stamme fra i fjor, slik at vi har kontinuitet i treningsgruppen og troppen.

Jeg vil si det ser bra ut, vi har 18 spillere på kontrakt, to unge spillere som har blitt flyttet opp fast og tre rekruttspillere som trener med oss. Det gjør at vi er fornøyde med både antallet og kvaliteten på gruppen. Så hjelper det på at vi har en stamme fra i fjor, slik at vi har kontinuitet i treningsgruppen og troppen.

 

I fjor ble det en litt trå start på sesongen, men utover høsten fikk vi se mange gode prestasjoner fra et solid EIK lag. Til slutt ble det en tredje plass på tigerguttene.

Hvilke tanker gjør du deg før 2021-sesongen?

– Vi går ut for å vinne hver kamp. Vi vet selv toppnivået vårt er bra og at vi er et godt lag, men vi må ha mer stabilitet. En god start, slik at vi kommer inn i flytsonen blir veldig avgjørende for vår del.

Og hvis vi skal se på årets avdeling, hva er første inntrykket og ser du noen potensielle utfordrere i toppen?

– Det er en avdeling som er veldig jevn, og en finner veldig mange solide lag. Det skal koste å vinne kamper. Akkurat hvem som blir utfordrer er vanskelig å se allerede nå. Bryne flørtet med nedrykk sesongen før opprykket, Stjørdals-Blink var nesten nede sesongen før de rykket opp. Det kommer alltid noen overraskelser, men vi skal være klar til kamp uansett hvem vi møter. Jeg frykter ingen.

Hva blir den største utfordringen for Eik i 2021?

– Mental kondisjon, vi må være påskrudd i hodet hele sesongen. Klarer vi det blir vi mer stabile i år. Jeg kommer ikke til å akseptere noen passasjerer i årets tropp, eller spillere som tror og føler de er bedre enn det vi er som et lag. Disse type utfordringer har vi hatt lenge og nå er det slutt på det. Ærlig, hardt arbeid er det som utgjør forskjellen, alltid.

Torsdag kveld ble Jefferson de Souza presentert som EIK spiller. «Jeffy » kommer i fra spill i Eliteserien for Viking, og vi ser frem til å se han spille i den gule og svarte drakten.

Er dere fornøyde med troppen nå?

– Vi er veldig fornøyd med troppen vår, og har en god sammensetning i 2021. Det kan også hende det kommer inn en defensiv spiller til, men det får tiden vise.

Vi er veldig fornøyd med troppen vår, og har en god sammensetning i 2021. Det kan også hende det kommer inn en defensiv spiller til, men det får tiden vise.

Hvordan jobbes det på overgangsmarkedet?

– Kenneth, Aleksander og meg selv identifiserer posisjoner som må forsterkes og spillere vi ser for oss kan passe inn, før vi drøfter mulighet for overgang både med tanke på økonomi og logistikk. Under pandemien er økonomien dårligere, og det påvirker oss. Det har tatt noe lengre tid å komme der vi er med troppen i år kontra tidligere år, nettopp på grunn av økonomien.

I utgangspunktet blir første serierunde i Postnord-ligaen i mai. Vi ser frem til å få tilbake fotballen på Husabø. Det skal bli godt å få høre «opp te husabø» rungende utover idrettsparken igjen.

Har du en oppfordring til fansen foran årets sesong?

– Vi gleder oss til den dagen fansen er tilbake i idrettsparken, og at vi kan skape flere gode fotballminner sammen. Vi ser frem til mange kjekke opplevelser med alle EIK-venner i sesongen som kommer. Om det åpnes opp for publikum er jeg ikke tvil om at vi får fulle tribuner, og om det ikke åpnes vil jeg at fansen skal vite at vi spiller for dem, hver kamp.

 

Share