Klar for 53. sesong med kampprogram

Når seriesesongen sparkes i gang på søndag med hjemmekamp mot Nardo, betyr det også at vår programredaksjon er ferdig med første utgave av årets kampprogrammer.

EIK delte ut ark med lagoppstillinger på allerede i klubbens første kamper i 1919, men rundt 1922 forsvant kampprogrammene. De dukket ikke opp igjen før i 1969, da Leif Skandsen var primus motor for å få trykket program i vår 50-års-jubileumssesong

Siden har vi alltid hatt program på våre hjemmekamper, men i fjor valgte vi å utelukkende publisere programmet på digitale plattformer. Det skyldtes både epidemien og det faktum at vi tapte penger på å trykke papirprogram.

I år vil programmet igjen komme utelukkende digitalt, men det betyr samtidig at det når ut til et langt større publikum enn om vi bare skulle hatt papirutgave til de som kom på kampen fysisk. Ved å utelukkende satse på et digitalt program, vil vi også ha en mye kortere deadline.

Redaksjonen påstår selv at ingen klubber i Skandinavia skal være på vårt nivå når det gjelder kampprogrammet!

Vi tenker i utgangspunktet å legge ut programmet på morgenen kampdagen, slik at våre supportere kan starte kampdagen med å oppdatere seg på alt det siste som har skjedd rundt A-laget. Så vil oppdaterte lagoppstillinger bli ført på omtrent en time før kampstart.

Årets EIK-program vil inneholde rundt 36 sider med forhåndsstoff til kampen, og er tilrettelagt for å bli lest på mobiltelefoner. I tillegg til faste spalter fra trener Ojan Bijan og kaptein Henrik Breimyr, vil vi presentere en av A-lagets spillere i hvert program. Vi starter i første program med vår færøyiske landslagsspiller Patrik Johannesen.

Som seg hør og bør, blir det også en grundig presentasjon av bortelaget, samt statistikker og kommentarer rundt det som skjer i vår avdeling i Postnordligaen.

Av andre spalter dere vil se i årets program, blir det et tilbakeblikk til opprykkssesongen for ti år siden, vi skal ta dere med på byvandring anno 1921 og vi vil også i hvert program presentere en av de som har oppgaver i EIK på kampdagene.

Årets programredaksjon består av Kjell Åvendal, Matteus Bårdsen og John Ripland, som alle er dedikerte supportere og (om vi skal si det selv) en smule fotballnerder 🙂 Det gjelder ikke minst den «kulturelle delen» av fotballen, og derfor har også kampprogrammet høy prioritet.

Redaksjonen påstår selv at ingen klubber i Skandinavia skal være på vårt nivå når det gjelder kampprogrammet!

I vårt arkiv har vi en så og si komplett samling av kampprogrammer fra A-lagets hjemmekamper siden 1970. På bildet ser dere et lite tilfeldig utvalg.

Share