EIK slo Sotra 5-0!

Etter 6 poeng på de to første kunne EIK med seier mot Sotra få en skikkelig solid sesongstart. Slik ble det også i finværet på Husabø. På måltavlen sto det til slutt 5-0 til EIK. 

Etter ca 10 minutt satte EIK inn et høyt press på Sotra. Det resulterte i at Kristian Skjørli Ree skulle spille tilbake til egen keeper. Han sto ikke i mål, og det endte med ett komisk selvmål. Etter målet var det egentlig Sotra som hadde litt tendenser de gangene de kom over midtbanen. Samtidig hadde EIK-forsvaret grei kontroll. Helt på tampen av omgangen kom EIK på en kontring, Patrik Johannesen kom på et sugende løp med ballen før han serverte Stian Michalsen som kunne bredside inn 2-0 rett før hvilen. Selv om det ikke var en skikkelig solid EIK-omgang, var det ikke ufortjent at stillingen var 2-0 til pause.

I andre omgang var det noen gode sjanser for EIK, men fikk ikke helt den store uttellingen.Etter 57 minutt fikk Lars Oskar Kilen sitt andre gule kort for dagen da han var alt for sen i en takling på Adi Markovic. 10 minutter senere fikk Alexander Dang ett nydelig innlegg servert fra Adi Markovic, den ballen stanget bergenseren i mål, 3-0. Noen få minutter senere ble nevnte Dang byttet ut med Simen Haughom. Det tok under ett minutt før Simen Haughom kunne sette inn 4-0, etter en retur fra keeper. Nok en innbytter i Chris Andre Formo skulle også notere seg på mål-statistikken. Etter mye «klabb og babb» etter et frispark kunne unggutten øke ledelsen til 5-0. Da er fasit etter tre kamper: 3 seiere, og 11-2 i målforskjell.

Vi fikk også en prat med trener Ojan Bijan etter kampen:

Hvor viktig var det å ta tre poeng i dag, med tanke på vi nå får to tøffe kamper i Øygarden, og Vard Haugesund?

-Det er viktig å ta alle de poengene vi kan, og våres jobb å gjøre slik vi blir der vi er nå på tabellen. Seier i dag, samtidig som vi holder nullen var viktig. Så nå bygger vi videre på det frem mot kampen på lørdag når Øygarden kommer på besøk.

Hvordan så du dagens kamp i dine øyne?

– Jeg syns Sotra er best de første 20 minuttene faktisk, og de får komme i de rommene de ønsker. Vi kommer oss defensivt utover i omgangen, men jeg syns i første omgang vi under par med ball selv om vi leder 2-0. Presset i første omgangen var bra, og det er slik selvmålet kommer. I pausen ble vi enige om noen grep vi skulle ta, og det funket. Når Sotra blir redusert til 10 mann, så får vi jo enda mer kontroll og det ble en komfortabel seier. Jeg vil også benytte sjansen til å takke samtlige 22 i troppen, vi er ett helt lag og ikke bare de 11 som starter. Det ser du også i at Chris Andre Formo, og Simen Haughom som kommer inn fra benken og scorer i dag. Vi er en sammensveiset gruppe.

Vi takker publikum som møtte opp i dag, og hjalp laget til å ta tre poeng. Nå er det ny hjemmekamp allerede lørdag klokken 15:00 mot Øygarden. Møt opp og støtt laget på lørdag også!

 

 

Kampfakta:

EIK-Sotra 5-0 (2-0) Idrettsparken. Målene: 1-0 selvmål(9), 2-0 Stian Michalsen(44), 3-0 Alexander Dang(68), 4-0 Simen Haughom(70), 5-0 Chris Andre Formo(86).

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Marcel, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic-Sivert Strangstad, Scott Vatne- Stian Michalsen, Patrik Johannesen, Jakob Dunsby, Alexander Dang.

Benyttede innbyttere: Simen Haughom, Chris Andre Formo, Kujtim Ismaili, Martin Sveingaard, Jefferson De Souza.

Tilskuere: 495

Share