3 viktige poeng mot Øygarden-les kampreferat

Lørdag ettermiddag klokken 15:00 var det en tøff motstander i Øygarden som sto på motsatt banehalvdel i Idrettsparken. EIK med sine 9 poeng kom inn med selvtillit inn mot dagens kamp, og hadde mulighet til å forlenge seiersrekken og ta sin fjerde strake seier. Stian Michalsen sendte EIK opp i 1-0 etter 34 minutter, og slik sto det seg helt ut. 

Allerede etter 1 minutt fikk Stian Michalsen sjansen og sendte i vei ett skudd som keeper Borger Thomas måtte gi corner på. Etter det var det ikke de helt store sjansene fra noen lag, men det bar preg av at begge lag hadde gjort hjemmeleksen sin godt. Når det var gått 34 minutter forserte Patrik Johannesen i banen før han sendte av ett skudd. Returen ble plukket opp av Stian Michalsen som først sendte kaptein Fredrik Flo i pølseboden, før han satte inn 1-0 til tigrene. EIK tok med seg ledelsen inn mot pause.

Stian Michalsen sendte Fredrik Flo i pølseboden før scoringen.

Med ledelse kunne EIK la Øygarden styre spillet litt mer i andre omgang. Selv om Øygarden hadde en del ball så var det et intensivt EIK-press som gjorde bergenslaget ikke helt skapte de store sjansene. På ett corner litt ut i omgangen fikk Stian Michalsen muligheten men headet over. Mot slutten ble det nervepirrende, men EIK-laget fortsatte å stå godt i mot. Jubelbrølene satt løst da dommer blåste av kampen, og nok en 3-poenger til de gule og svarte.

Det var en glad Ojan Bijan som møtte pressen etter 4 seier på rad:

-Det blir tøffere og tøffere for hver kamp, det kommer både av det eksterne og det interne presset på oss. Samtidig får motstanderne også mer grunnlag til å analysere oss mer og mer for hver kamp som går. Det gjelder og ta en kamp om gangen, og holde beina godt plantet på bakken i prosessen fremover.

Møter et godt Øygarden lag i dag, hvordan synes du vi står mot dem?

-Alt de skaper er to langskudd, så defensivt syns jeg vi står bra mot Øygarden. De kommer på mange farlige situasjoner, men guttene er godt forberedt på det og klarer å avverge det som kommer. Så ønsker jeg også å fremheve Henrik Breimyr i dag som er en klasseleder, og får guttene med seg. Jeg har aldri sett han så god som han er for oss i disse dager.

Hvor godt er det å se at flere spillere lager mål, og at alle målene ikke ligger å hviler  på en bestemt spiller?

-Vi har mye kvalitet, og det er irrelevant for oss hvem som scorer så lenge vi lager mål. Det er noe spesielt med denne gjengen, og vi har et ekstremt bra samhold.

 

 

Kampfakta:

EIK-Øygarden 1-0 (1-0), Idrettsparken. Målscorer: Stian Michalsen (34).

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Marcel, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic-Sivert Strangstad, Scott Vatne-Stian Michalsen, Patrik Johannesen, Jakob Dunsby, Alexander Dang.

Benyttede innbyttere: Jefferson De Souza, Martin Sveingaard, Simen Haughom, Andreas Peterson.

Tilskuere: 500

Share