Dunsby og Michalsen sine mål hjalp EIK til borteseier mot Skeid

På søndag tok vi en 2-0 seier mot Rosenborg 2, men visste om vi skulle henge med i toppen trengtes det minst ett poeng i kampen mot Skeid. Etter en tøff kamp kunne vi ta med oss 3 deilige poeng tilbake til Egersund etter 3-2 over Skeid i Oslo. 

De første 15 minuttene var jevne, og ikke det helt store skjedde selv om vi etterhvert tok over initiativet med ballen. Etter 20 minutter scoret Skeid på sin første sjanse etter ett klassemål av Skeid-spiss Johnny Buduson. Spissen fikk ballen i bakrom før han dunket den i krysset med et hardt skudd. Da Skeid gikk i føringen tok vi litt mer over i banespillet, mens de hadde den største sjansen. Til pause sto det 1-0 til Oslo-laget.

De første minuttene av andre omgang styrte vi mer i banespillet, og etter 52 minutter kunne Jakob Dunsby sette inn utligningen. Den kom etter ganske mange trekk i EIK-laget før Adi Markovic sendte inn ett innlegg på hodet til Jakob Dunsby som på forsøk nummer to satt den inn. Bare to minutter etterpå var vi i angrep, og det så ut som vi skulle hatt ett frispark, men spiller gikk videre. Hjemmelaget kontret på oss og alene med keeper sendte Johnny Buduson Skeid tilbake i ledelsen. Utover i omgangen sendte EIK flere mann i angrep for å få ett resultat, noe som ga Skeid mer rom. De rødkledde hadde tre store sjanser de kunne scoret på, men en god Miguel Vieira holdt oss inne i kampen. De siste 10 minuttene presset vi på og i det 88`ene minutt satte Stian Michalsen ballen i mål etter innlegg fra Kujtim Ismaili. Inn i overtiden danset Jakob Dunsby seg forbi tre Skeid-spillere før han la inn hardt foran mål. Innlegget resulterte i ett selvmål etter en Skeid-forsvarer satte ballen i eget nett. En seier som smaker godt, og kommer godt med videre.

Jubelscener etter overtidsscoringen.

Neste kamp er borte mot Fløy 17:00 på torsdag, før vi søndag møter Levanger hjemme klokken 14:00. Dagens seier sender oss opp på en foreløpig tabelltopp:

Kampfakta: 

Skeid-EIK (1-0) 2-3. 1-0 Johnny Buduson (21), 1-1 Jakob Dunsby (52), 2-1 Johnny Buduson (54), 2-2 Stian Michalsen (88), 2-3 Selvmål, Stian Pettersen

Norde Åsen kunstgressbane, 356 tilskuere.

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Henrik Breimyr, Sivert Strangstad, Matej Dekovic- Kujtim Ismaili, Lars Erik Sødal, Andreas Breimyr, Adi Markovic- Jakob Dunsby, Alexander Dang, Stian Michalsen.

Benyttede innbyttere: Simen Haughom, Patrik Johannesen.

Share