3 viktige poeng på Flekkerøy i går

Torsdags ettermiddag var det duket for serierunde nummer 12 på Arkicon arena da vi gjestet Fløy. Etter Fløy utlignet to ganger, kom vi tilbake og vant tilslutt 4-2 på bortebane. 

Innledningsvis hadde vi to gode muligheter med henholdsvis Adi Markovic, og Jakob Dunsby men begge gangene manglet den siste biten for å ta ledelsen. Ikke mange minuttene etterpå hadde hjemmelaget en grei dobbelsjanse, men tilslutt kunne Miguel Vieira holde den i fast grep før han kysset ballen. Etter 18 minutter tok vi ledelsen ved ett fint angrep. Kujtim Ismaili dro elegant av en mann, før han sendte ballen videre til en feilvendt Stian Michalsen. Han klarte å rettvende seg før han tredde igjennom Jakob Dunsby på ett løp bak Fløy-forsvaret. Dunsby satte ballen høyt, og i mål. Etter scoringen hadde vi også en god mulighet ved Adi Markovic etter en frispark retur fra Fløy målvakt Ante Knezovic.

Da halvtimen var spilt hadde Fløy en liten periode der de overtok intiativet litt, og det lønnet seg tilslutt med en scoring etter «klabb og babb». Emil Grønn Pedersen kunne enkelt pirke den inn. Fem minutter senere slo Kujtim Ismaili en corner på hodet til Matej Dekovic som fikk styret ballen videre, og på bakre stolpe stupheadet Simen Haughom inn 2-1 til EIK. Det var også stillingen til pause i en omgang det EIK var både to og tre hakk bedre enn Fløy.

Jakob Dunsby og Kujtim Ismalili var friske på vår høyreside.

De første femten minuttene av andre omgang var det ganske jevnspilt selv om EIK var litt mer førende i banespillet. I minutt 66 fikk de ett straffe etter Matej Dekovic såvidt var borti i ryggen til Fløy`s Emil Grønn Pedersen. Ett billig straffespark, men Dekovic ga dommer mulighet til å blåse ved å gå inn i ryggen på Fløy-spisen. Straffen ble kontant satt i mål av Thomas Nygaard. Ved utligningen til Fløy fikk de mer blod på tann, og begge lag hadde nå greie muligheter til å gå opp i ledelsen.

Men da det gjensto ti minutter svinget Kujtim Ismaili ett innlegg rett på hodet til Simen Haughom som med en sterk heading sendte EIK tilbake i føringen. Da vi gikk tilbake i ledelsen hadde vi full kontroll de siste minuttene av kampen, og på tampen ble også Jakob Dunsby felt inne i hjemmelaget sin 16-meter, noe som resulterte i straffe. Det satte Patrik Johannesen kontant inn i mål før han pådro seg ett gult kort i feiringen som holder han ute i søndagens kamp mot Levanger.

Takk til alle EIK-supporterene som tok turen for å støtte guttene.

Hovedtrener Ojan Bijan, og assistent Aleksander Midtsian ved Utsikten på vei hjem i går:

Kampfakta: 

Fløy/Flekkerøy-EIK: 2-4 (1-2). Målscorere: 0-1 Jakob Dunsby (19), 1-1 Emil Grønn Pedersen (28), 1-2 Simen Haughom (35), 2-2 Thomas Nygaard (67), 2-3 Simen Haughom (80), 2-4 Patrik Johannesen (85).

Tilskuere: 210

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Henrik Breimyr, Sivert Strangstad, Matej Dekovic- Kujtim Ismaili, Lars Erik Sødal, Andreas Breimyr, Adi Markovic- Jakob Dunsby, Simen Haughom, Stian Michalsen.

Benyttede innbyttere: Patrik Johannesen.

Nå venter Levanger allerede søndag klokken 14:00 i Idrettsparken. Vi håper flest mulig tar turen på søndag, og virkelig støtter laget til 3 viktige poeng for å beholde tabelltoppen.

Opp te Husabø…

 

Share