EIK med sterk bortesier mot Odd 2

Mandag formiddag skulle runde 16 avsluttes med Odd 2-EIK. Dette var en viktig kamp med tanke på å henge med videre i toppen, og etter 90 tøffe minutter kunne EIK-guttene ta med seg 3 poeng til «Okka by». 

Det var bare gått åtte minutter da Jakob Dunsby fikk rom å løpe i, før han tredde videre til Simen Haughom. Spissen satte den mesterlig opp i nærmeste i nettaket. Noen minutter etterpå hadde vi en god mulighet på corner, men headingen av Matej Dekovic gikk over mål. Da det var spillet ca ett kvarter mistet Odd 2 ballen stygt i bena til Patrik Johannesen. Han spillet ut på høyrekanten til Jakob Dunsby som igjen la inn på bakerste stolpe. Der dukket Stian Michalsen opp og doblet ledelsen. De neste 20 minuttene var det enkelte situasjoner vi kunne skapt større sjanser på, men den siste «touchen» manglet. To minutter før pause kunne nemlig Odd utligne etter ett innlegg fra Kachi som traff Tobias Holtan Henriksen. 1-2 til EIK-guttene var fasit med pause.

I andre omgang fortsatte Odd 2 å diktere kampen slik de gjorde de siste 10 minuttene av første omgangen. Ved flere anledninger kom Odd 2 seg rundt på siden, og fikk lagt innlegg men godt forsvarspill i egen boks hindret utligning. Kampbildet sørget for kontringsrom for EIK, men i siste tredjedel manglet det litt for å kunne øke ledelsen. Fem minutter før slutt burde Odd`s Kachi satt inn utligningen fra kloss hold. Bare en god Miguel Vieira sørget for alle tre peongene ble med hjem til Egersund.

Ojan Bijan hadde følgende å si til EIK`s nettside etter kampen:

Hvor fornøyd er du med dagens kamp, og kampbildet som utviklet seg?

-Veldig fornøyd med 3p mot en så god motstander. Vi forsvarer oss mesterlig mot et lag som trykket til godt i 2.omg, spesielt. Samtidig klarer vi og tør vi og spille og tar en seier mot et lag som ikke har tapt hjemme i år.

Forsvarer egen boks fantastisk i dag i de avgjørende situasjonene, hvor avgjørende er den defensive jobben for vi skal lykkes med vårt mål? 

-Så lenge guttene er lojale til kampplan og samtidig viser slik offervilje for hverandre utpå der blir det mye bra defensivt. En viktig faktor for laget vårt, absolutt!

Hvor alvorlig var Dunsby sin skade?

-Det er snakk om en smell, så vi får se utover uken hvordan det går.

Foreløpig toppen av tabellen, 15:00 møter vi Fløy hjemme. Hva har du å si til Egersund-publikummet nå?

-Tenker ikke på tabellen sånn sett, vi må bare omstille oss nå og være klar for neste kamp som blir utrolig viktig mot en motstander som desperat trenger poeng. Men vi trenger EIK-publikummet støtter oss slik som alltid, og vi får mange folk på kamp.

Kampfakta:

Odd 2-EIK 1-2 (1-2). Målscorere: 0-1 Simen Haughom (8), 0-2 Stian Michalsen (17), 1-2 Tobias Holtan Henriksen (43).

Skagerak Arena, tilskuere: 66.

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Ådne Midtskogen, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic- Andreas Breimyr, Sivert Strangstad, Jakob Dunsby, Patrik Johannesen, Stian Michalsen- Simen Haughom

Benyttede innbyttere: Cairo Lima, Kujtim Ismaili.

Neste kamp er hjemme på lørdag klokken 15:00 da Fløy kommer på besøk. Vi håper at flest mulig tar turen til Husabø, og skaper en skikkelig god ramme rundt kampen. Vi trener god støtte for å kunne ta 3 poeng mot en tøff motstander!

Opp te Husabø…

 

Share