Dramatisk da B-laget spilte uavgjort mot Ålgård


Det ble heldramatisk da vårt B-lag spilte seriekamp borte mot Ålgård i kveld. I en tøff kamp ble det delt ut et utall med gule kort i tillegg til at vår keeper Vlad Kurakans ble utvist. Våre unggutter ledet 2-1 inn i overtida, men hjemmelaget klarte å få en fortjent utligning like før dommeren blåste av kampen.

I første omgang skjedde det meste midt ute på banen, der det ble stopp i spillet etter flere tøffe dueller som førte til skader. Blant annet måtte begge Ålgårds midtstoppere kaste inn håndkleet.

Ålgård hadde nok et lite spillemessig overtak, men før halvtimen var gått noterte vi bare en sjanse, et langskudd som Vladimir Kurakans reddet fint. Vår beste mulighet kom da hjemmelagets keeper Valland var fint oppe og reddet et frispark fra Anas Farah.

Helt mot slutten av omgangen presset Ålgård hardt på for en scoring, og Torbjørn Aabrekk sendte et knallhardt skudd i tverrliggeren. I stedet tok vi ledelsen på en kontring der Trygve Rogstad spilte fram Anas Farah, som enkelt kunne tuppe inn 1-0.

Ålgård satte mer fart på ballen etter pause, og hadde en ball i nota etter 53 minutters spill. Linjemannen dømte imidlertid at Amar Kotlica stod i offside. Samme Kotlica mente at han ble snytt for straffe et par minutter senere, og protesterte noe voldsomt mot dommeren.

Vi fikk vår første mulighet etter pause da Cairo Lima spilte fram Jacob Landro, som snublet da han skulle avslutte med bare keeperen mellom ham og målet. Minuttet senere misbrukte Kotlica en enda større mulighet for Ålgård, da han ikke klarte å stokke beina på en meters hold, etter at EIKs forsvar var utspilt.

Ålgårds press skulle imidlertid gi resultater. Da tjue minutter gjenstod ble et frispark slått inn i feltet, der Fredrik Rogne raget høyest og fikk styrt ballen inn med hodet. I tumultene som oppstod etter scoringen, ble vår keeper Vladimir Kurakans utvist. Uvisst for hva ut fra der hvor undertegnede stod, men i følge EIKs assistenttrener ble vår keeper stemplet i forkant av utligningen.

De fleste så nok for seg et massivt press fra hjemmelaget nå, men i stedet for tok vi igjen ledelsen da Cairo Lima fikk snappet ballen fra en av hjemmelagets midtstoppere og satte ballen forbi keeper.

Det siste kvarteret skulle imidlertid bli en stor prøvelse for laget vårt. Ålgård presset voldsomt på for en utligning. Anthony Nesvåg, som hadde kommet inn som keeper etter utvisningen, leverte to fantastiske parader, og da en heading fra Vetle Birkedal også slo i tverrliggeren, trodde vi at Lady Luck var på vår side. Dessverre varte det ikke helt ut. Langt inn i overtiden fikk Fredrik Rogne tåa på et innlegg og kunne utligne.

Undertegnede satt med et stort håp om at vi kunne gjengjelde «tjenesten» fra 2007, da vårt A-lag tapte 2-1 hjemme mot Ålgårds B-lag. Vi var svært nære, men det holdt dessverre ikke helt inn.

Som nevnt så ble vi kraftig presset tilbake i store deler av andre omgang, og det er naturlig å framheve de to stopperne Eskil Gjerde og Vetle Borgerud Elvestrøm som våre to beste mann. Ihvertfall etter undertegnedes mening.

Rundt 250 tilskuere hadde innfunnet seg på Ålgård Stadion, i det som var Ålgårds første hjemmekamp i serien på 22 måneder.


BILDER FRA KAMPEN:

Share