EIK-guttene sørget for poengene ble igjen i Egersund

Etter Levanger kampen sist helg var fasit tabelltopp og 8 kamper igjen. På lørdag avga Skeid poeng noe som gjør at selv om de vinner henge kampen vil vi lede på målforskjell. Derfor vil hver kamp denne høsten være uhyre viktige, og det så vi i går mot Kjelsås. 

Det var tydelig gjestene fra Oslo hadde gjort hjemmeleksen godt, samtidig som det var en litt nervøs stemning i åpningen. Kampen ble preget av Kjelsås forsvarte seg lavt og godt, noe som sørget for rom til å kunne kontre i. Men da EIK-spillerne først klarte å bryte ned ett dyptliggende Kjelsås ble det farlig. Etter 18 minutter fikk Andreas Breimyr avsluttet etter innlegg fra vår høyreback Ådne Midtskogen, men avslutningen endte med en corner. Kampbildet fortsatte likt men etter 36 minutter kunne Stian Michalsen sette ballen i mål etter ett innlegg langs bakken fra Andreas Breimyr. Ikke lenge etter kunne Kjelsås ha utlignet når Miguel Vieira var ute på bærtur men godt forsvarsspill hindret baklengs. Etter en tett og jevn første omgang kunne EIK-guttene gå i garderoben med ledelse.

Jubelscenene etter 1-0 scoringen.

De første 15 minuttene av andre omgangen var preget av samme kampbilde som i første omgang. Andre omgangens første sjanse skulle resultere i mål derimot. Ved 62 minutter danset Stian Michalsen seg forbi 3 Kjelsås-spillere på en kvadratmeter, før han skjærte inn i banen og sentret videre til Ådne Midtskogen. Høyrebacken kunne som mange ganger før sende inn ett bra innlegg før Patrik Johannesen styrte den i mål, og 2-0! Etter denne scoringen fikk EIK-guttene mer kontroll på kampen, og startet å produsere litt mer. Ca 5 minutter etterpå kom Stian Michalsen igjen rundt på vår venstreside, og i det han avsluttet ble han meiet ned. Dommer valgte å peke på straffemerket, og straffen ble kontant satt i mål av Patrik Johannesen. Færøyingen kunne også fått sitt hattrick to minutter senere da han var alene med keeper, men bra keeperspill av Emil Fiskvik hindret ett hattrick for Patrik Johannesen. Helt på tampen av kampen klippet Matej Dekovic ned Jesper Solli, og for andre gang pekte dommer på straffemerket. Ole Erik Midtskogen satte den i mål, og 3-1 ble også sluttresultatet.

Ojan Bijan hadde følgende å si etter kampen: 

 

Kampfakta

EIK-Kjelsås 3-1 (1-0). Målscorere: 1-0 Stian Michalsen (36), 2-0 Patrik Johannesen (62), 3-0 Patrik Johannesen (68), 3-1 Ole Erik Midtskogen (90).

Idrettsparken

EIK stilte med følgende lag: Miguel Vieira, Ådne Midtskogen, Henrik Breimyr, Matej Dekovic, Adi Markovic- Lars Erik Sødal, Sivert Strangstad-Patrik Johannesen(Dagens EIK-spiller), Andreas Breimyr, Stian Michalsen- Simen Haughom

Benyttede innbyttere: Kujtim Ismaili, Cairo Lima, Anas Farah

 

Sivert Strangstad hadde en solid dag på jobben som vanlig.
Stian Michalsen herjet til tider på sin venstrekant i andre omgangen.
Andreas Breimyr linket mye av det offensive spillet i går, og var nok rett bak i køen som dagens EIK-spiller.
Share